Ціна цьогорічного хліба: фото з українських ланів, від яких холоне кров

Ціна цьогорічного хліба: фото з українських ланів, від яких холоне кров
В українських аграріїв власний фронт – на полях з українською пшеницею
фото: Мстислав Чернов, соцмережі

Ворожі обстріли утворюють багато пожеж у полях, де колоситься стигла пшениця

Працівники ДСНС, аграрії та захисники діляться болючими знімками з українських ланів. Через регулярні обстріли окупантів страждають засіяні зерном поля: аграрії та пожежники подекуди не встигають гасити пожежі, тому багато українського хліба просто згорає.

Крім того, українські сапери та піротехники продовжують розміновувати поля після артилерійських обстрілів. На кадрах, які зроблені з висоти пташиного польоту, видно, які вирви лишають після себе ворожі снаряди.

Згорілий хліб дуже засмучує аграріїв, які докладають багато зусиль, щоб виростити зерно. Однак фермери зазначають, що ворог хоч і намагається знищити врожай, та віру в перемогу так легко знищити не вдасться.

Обгорілі колоски хочуть передати в музей.

Наприклад, на Запоріжжі ворожі обстріли спричинили пожежі на 240 га полів. ДСНС зазначає, що майже 70% території цього регіону окуповані російськими загарбниками, тому неможливо вести повноцінний облік пожеж.

За даними Держекоінспекції у зоні бойових дій згоріло близько 350 000 гектарів полів. Із початком повномасштабної війни у зоні бойових дій було зафіксовано 3 тисячі пожеж. Вони простягалися на площі у понад 1,5 млн гектарів, третину з яких становили сільськогосподарські поля і майже стільки ж (270 000 га) – лісові угіддя.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: