Український фотограф став призером престижної світової премії

Український фотограф став призером престижної світової премії

Роботи Олександра Маслова розповідають про жінок, які контролюють рух і безпеку на залізницях України

Престижна світова фотопремія Sony World Photography Awards опублікувала список переможців 2020 року. Щорічно журі конкурсу оцінює роботи фотографів з десятків країн світу.

Зокрема, український фотограф Олександр Маслов зайняв третє місце в категорії «Портрет». У конкурсі він брав участь з роботою Ukrainian Railroad Ladies («Українські провідниці»).

Роботи Маслова розповідають про жінок, які контролюють рух і безпеку на залізницях України. 

Звання ж «Фотограф року» і приз в 25 тисяч доларів отримав уругвайський фотограф Пабло Альбаренга за свій цикл робіт «Насіння опору».

РоботаРобота з циклу «Насіння опору»

«Насіння опору» переможця Пабло Альбаренга - це серія робіт, в якій фотографії пейзажів і природних територій, що знаходяться під загрозою зникнення через розвиток гірничодобувної промисловості та агробізнесу, зіставляються з портретами активістів, що борються за їх збереження.

У 2017 році щонайменше 207 лідерів та екологічних активістів були вбиті при захисті своїх громад від проектів, які їм загрожують. Згідно зі звітом Global Witness за 2018 рік, більшість з цих випадків сталося в Бразилії, де було зареєстровано 57 вбивств, з яких 80% були спрямовані проти людей, які оберігають природу Амазонії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: