Як Порошенко з керівниками ОАЕ зустрічався. Фотогалерея

Як Порошенко з керівниками ОАЕ зустрічався. Фотогалерея

Порошенко відзначив актуальність подальшого покращення авіаційного сполучення між двома країнами з урахуванням розширення різноманітних двосторонніх контактів

У ході робочого візиту до Об’єднаних Арабських Еміратів Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Віце-президентом, Прем’єр-міністром, Міністром оборони Об’єднаних Арабських Еміратів, правителем Емірату Дубай шейхом Мухаммедом бін Рашидом Аль Мактумом. Про це інформує прес-служба глави держави.

Порошенко підкреслив традиційно дружній характер відносин між Україною та Об'єднаними Арабськими Еміратами та висловив сподівання на підтримку еміратською стороною ініціатив України в рамках міжнародних організацій, спрямованих на захист її суверенітету та відновлення територіальної цілісності.

Шейх Мухаммед бін Рашид Аль Мактум підтвердив, що Об’єднані Арабські Емірати підтримують суверенітет та територіальну цілісність України у її міжнародно визнаних кордонах. Також було досягнуто домовленості про підтримку кримських татар з боку ОАЕ.

Під час зустрічі було обговорено питання підготовки чергового засідання Міжурядової українсько-еміратської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва, яке планується провести у Києві.

Співрозмовники позитивно оцінили досягнуту домовленість про взаємне скасування візових вимог для громадян України і Об’єднаних Арабських Еміратів. Президент України відзначив актуальність подальшого покращення авіаційного сполучення між двома країнами з урахуванням розширення різноманітних двосторонніх контактів.

Також Петро Порошенко провів зустріч з керівником одного з найбільших у світі портових операторів «DP World» Султаном Ахмедом бін Сулаємом.

Під час зустрічі президент України ознайомив Головного виконавчого директора «DP World» з ходом реформ в Україні, які спрямовані на забезпечення сприятливого ділового клімату. Він також поінформував співрозмовника про плани здійснення приватизації державних підприємств.

Султан Ахмед бін Сулаєм підтвердив наміри його компанії інвестувати у портову галузь України та висловив сподівання на подальшу успішну реалізацію проектів «DP World» в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: