Скандальний тендер «Укрпошти»: колишній менеджер розповів, чому закупка була здійснена не через систему Prozorro

Скандальний тендер «Укрпошти»: колишній менеджер розповів, чому закупка була здійснена не через систему Prozorro

За даними колишнього працівника «Укрпошти», ціна, за яку підприємство придбало комп’ютери, була завищена «десь на 15 млн грн»

Скандальна закупівля «Укрпоштою» обладнання поза системою Prozorro була здійснена з низкою порушень. Про це в коментарі «Главкому» розповів Микола Чорний, який до минулої п’ятниці працював в «Укрпошті» директором з питань діяльності філіалів. 

По-перше, за словами колишнього працівника, ця закупівля не була передбачена фінансовим планом підприємства. По-друге, керівництво «Укрпошти» скористалося можливістю домовитися з учасниками тендеру, як це було дозволено раніше.

Крім того, моделі комп’ютерів, які закупила «Укрпошта», за словами Чорного, начебто не існує. «Вони (керівництво «Укрпошти») заздалегідь домовилося з цією фірмою, придумали модель, і  компанія виготовила комп’ютерне обладнання саме у такій, унікальній, комплектації. Тому вони ігнорували систему Prozorro», - зазначив він.

За даними колишнього працівника «Укрпошти», ціна, за яку підприємство придбало комп’ютери, була завищена «десь на 15 млн грн».

Раніше повідомлялось, що 22 вересня «Укрпошта» придбала у ТОВ «MTI» комп’ютерну техніку на загальну суму 69,5 млн грн. Особливість цих конкурсних торгів полягає в тому, що їх було проведено поза системою електронних закупівель ProZorro і без відеотрансляції в онлайн-режимі. Загалом за середньою ціною близько 20 тис. грн було закуплено 3500 комплектів автоматизованих робочих місць відділення зв’язку (АРМ ВЗ) у складі: моноблок, принтер матричний, джерело безперебійного живлення.

Дирекція ж «Укрпошти» запевняє, що процедура закупівлі 3500 комп'ютерів для регіональних відділень пройшла відповідно до законодавства. Більше того, у компанії зазначили, що змогли добитися від постачальників істотного зниження ціни на техніку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: