Супрун порадила, як захистити дітей у спеку

Супрун порадила, як захистити дітей у спеку
Уляна Супрун заявила, що батькам потрібно бути уважними в спеку та постійно слідкувати за дитиною
Фото: З відкритих джерел

Сонячні опіки, отримані в дитинстві, подвоюють ризик розвитку меланоми пізніше

Малі діти у спеку швидше перегріваються та зневоднюються, тому батьки мають слідкувати за терморегуляцією дитини.

Про це написала у блозі в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

«Батькам потрібно бути уважними в спеку та постійно слідкувати за дитиною. Обмін речовин у малюків та дітей проходить більш інтенсивно. При цьому виробляється велика кількість тепла, від якого дитячому організму потрібно позбавлятись. В спеку цей процес проходить важче, тому діти набагато швидше перегріваються та зневоднюються в жарку погоду», - написала Супрун.

Вона зазначила, що не варто у спекотні дні вдягати дитину у додатковий одяг - шапки, кофтини та шкарпетки. Потрібно вибирати такий одяг, який забезпечить і належний захист від сонця, і нормальну терморегуляцію.

Окрім того, в. о. міністра охорони здоров'я порадила вибирати одяг з натуральної та щільної тканини, завдяки якій шкіра «дихатиме» та буде захищена від шкідливої дії ультрафіолетових променів.

Супрун також зазначила, що обов'язковою у спеку є кепка чи панама, яка захищає не лише голову, а й шию та вуха дитини.

Також очільниця МОЗ зауважила, що сонячні опіки, отримані в дитинстві, подвоюють ризик розвитку меланоми пізніше, тому необхідно більше часу проводити у тіні, особливо у період сонячної активності - з 10:00 до 16:00.

За словами Супрун, діти погано розрізняють сигнали тіла про спрагу, ризикуючи отримати зневоднення. Окрім того, тіло дітей містить більше води, ніж у дорослих, і тому їм критичніші втрати води. В. о. міністра охорони здоров'я радить нагадувати дітям про пиття води.

Раніше Супрун попередила українців щодо головної небезпеки від смартфонів.

Нагадаємо, в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун радить у разі виявлення гельмінтів дотримуватися рекомендацій лікаря, які він надасть на основі симптомів і результатів аналізів.

Також Супрун порадила, як привчити дитину до здорового харчування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: