В Україні приватні лабораторії провели майже чотири тисячі ПЛР-тестів

В Україні приватні лабораторії провели майже чотири тисячі ПЛР-тестів
Наразі не існує заборони від МОЗ на проведення ПЛР-тестів у приватних клініках

За весь час епідемії методом ПЛР приватними лабораторіями було проведено 3,9 тис.тестів, у тому числі 198 цих тестів було позитивних

За час епідемії українські приватні лабораторії провели 3 900 тестів методом ПЛР на виявлення коронавірусу на комерційній основі. Про це сказав на брифінгу 21 квітня міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«У нас за весь час епідемії методом ПЛР приватними лабораторіями було проведено 3 тисячі 900 тестів, у тому числі 198 цих тестів було позитивних. Вони всі проводяться на комерційній основі. Єдине, що вимагає Міністерство охорони здоров’я, - щоб всі позитивні випадки на ПЛР-тестуванні в обов’язковому порядку були повідомлені, відповідно, нашим лабораторним центрам, закладам охорони здоров’я, які займаються цим, для того, щоб було проведено епідеміологічне дослідження. Тобто є неприпустимим будь-яке приховування результатів ПЛР-тестування», - зауважив Степанов.

Очільник МОЗ наголосив, що наразі не існує заборони від МОЗ на проведення ПЛР-тестів у приватних клініках.

Як повідомлялось, станом на 9:00 21 квітня в Україні 6125 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 161 летальний, 367 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 415 нових випадків (з них у дітей - 25, у медиків – 64),  це на 154 випадки більше ніж учора.

За добу одужали - вісім чоловік, померли – 10.

Нагадаємо, летальність від коронавірусної хвороби Covid-19 у людей віком від 50 років в Україні становить 5,1%. Люди із супутніми захворюваннями мають вищий ризик розвитку ускладнень.

Зазначимо, що число жертв коронавірусної інфекції Covid-19 у світі перетнуло позначку в 170 тисяч.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: