Як патріархати Києвом ходили. День другий

Як патріархати Києвом ходили. День другий

Правоохоронці засвідчили: московська церква 27 липня вивела до 10 тисяч вірян, київська – біля 15

Сьогодні в Києві відбувся хресний хід Української православної церкви Київського патріархату. Захід пройшов на честь річниці хрещення Київської Русі-України. Віруючі пройшли від Володимирського собору до Володимирської гірки.

За інформацією правоохоронців, в ході взяло участь понад 15 тисяч осіб.

Під час хресного ходу рух транспорту в Києві по бульвару Шевченка від Володимирського собору до вулиці Володимирської і вулицею Володимирською від бульвару Шевченка до Михайлівського собору був перекритий.

Після того, як віряни дійшли до Володимирської гірки, там пройшов урочистий молебень.

У зверненні до вірян по завершенню молебню патріарх Філарет заявив, що президент Росії Володимир Путін у своїй агресії проти України спирається на російську церкву. «Якщо церква буде залежна від Москви, то України не буде. Путін це добре знає. Саме тому він всі свої надії покладає, насамперед, на свою церкву, російську церкву в Україні, що вона повинна допомогти йому підкорити Україну», - сказав Філарет.

Патріарх також зазначив, що ідея про молитву за мир в Україні сама по собі є хорошою, але це має бути молитва за мир на волі.

«Нам кажуть - давайте за мир молитись. Правильно, потрібно за мир молитись. Але за який мир? За мир у неволі та рабстві? Ми не хочемо такого миру. Ми краще віддаватимемо своє життя за свою свободу й незалежність», - сказав очільник УПЦ КП.

Нагадаємо, учора в столиці відбувся альтернативна хода московської церкви в Україні. За даними правоохоронців, на заклик цієї релігійної організації зібралось біля 10 тисяч людей.

Як пройшов хід прихильників російського православ’я, дивіться у матеріалі: «Обличчя «русского мира». Фоторепортаж з хресного ходу, якого так боялися»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: