Найголовніше і найскладніше - подолати страх: Джанлука Віаллі переміг рак

Найголовніше і найскладніше - подолати страх: Джанлука Віаллі переміг рак
Віаллі - у порядку
Фото - ФК «Челсі»

Колишній форвард збірної Італії Джанлука Віаллі вилікувався від раку підшлункової залози

Радісну новину Віаллі повідомив у великому інтерв’ю виданню La Repubblica. Проте, футболіст переймається, що нині в країні вирує пандемія коронавірусу, яка вбиває тисячі людей.

«Я в порядку. У грудні я завершив 17-місячний курс хіміотерапії, який складався з двох циклів, один з яких тривав вісім місяців, другий - дев'ять. Це було важко фізично і морально навіть для такого сильного людини, як я. Аналізи не показали ніяких ознак хвороби. Відновити своє здоров'я - значить знову дивитися на себе в дзеркало, бачити, як росте волосся, не малювати брови олівцем. Мені дуже пощастило в порівнянні з багатьма іншими», - розповів Віаллі.

Також Віаллі провів паралелі між своєю хворобою та пандемією коронавірусу, що нині охопив планету й забрав більше сотні тисяч людських життів.

«Я чудово розумію тих людей, які зараз стали жертвами пандемії. Це жахливо - опинитися в лікарні і вмирати на самоті, знаючи, що не буде навіть нормального похорону. У моєму випадку хвороба була не битвою, а швидше подорожжю, під час якої я багато дізнався про те, ким я є насправді. Пандемія ж - це випробування для всіх, для всієї країни, причому в усьому: з точки зору моралі, етики, економіки. Найголовніше і найскладніше - подолати страх. Навіть в мегаполісі, отруєному смогом, можна почути спів птахів. Навіть коли здається, що все пропало, можна зберігати надію», - сказав футболіст й подякував усім медикам, що нині рятують людей від страшної небезпеки, а також виразив сподівання, що держава (у даному випадку - Італія, але це можна віднести й решті країн) не забуде про лікарів та медсестер, коли пандемія мине.

Віаллі є одним з найхаризматичніших футболістів 80-90-х. Зараз йому 55 років. Джанлука Віаллі як гравець виступав за «Кремонезе» (113 матчів у всіх турнірах, 25 голів), Сампдорію» (327, 141), «Ювентус» (145, 53), «Челсі (88, 40) і провів 59 матчів (16 голів) за національну збірну Італії. В якості тренера Віаллі працював з «Челсі» і Уотфордом».

З «Челсі» він ставав переможцем Кубка Англії, а також вигравав Кубок володарів Кубків. У складі «Ювентуса» італійський форвард вигравав Лігу чемпіонів.

Він - один з восьми футболістів, які виграли Лігу чемпіонів, Кубок УЄФА і Кубок володарів кубків, і єдиний, хто зробив це в складі трьох різних клубів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: