У Формулі-1 можуть скасувати п’ятничні практики

У Формулі-1 можуть скасувати п’ятничні практики

При цьому збільшиться кількість етапів

Власник Формули-1 компанія Liberty задля збільшення кількості гонок у календарі розглядає можливість відмови від вільних заїздів у п’ятницю.

В Остіні спортивний бос Ф-1 Росс Браун розкрив плани щодо запровадження 25-гоночного календаря. Liberty розглядає можливість відмовитись від п’ятниці, аби отримати додатковий важіль впливу на команди.

Проте він визнав, що ідея дводенного вікенду може зашкодити намаганням організаторів етапів дати вболівальникам щось більше. Адже кілька європейських Гран Прі цього року розширили формат вікенду до чотирьох днів, як це роблять в Австралії, де у четвер проводять гонки підтримки.

За словами Брауна, вони з радістю розглянуть найрізноманітніші можливості, адже ще досі шукають правильне рішення щодо формату.

«Гадаю, за такої кількості гонок важлива їхня якість, – сказав Браун. – Немає сенсу збільшувати кількість перегонів, якщо вони неякісні. Місце проведення, тип траси, потенційна яскравість перегонів – все це нам дуже важливе».

«Зі збільшенням кількості гонок у команд виникають суттєві проблеми з логістикою. Для вирішення цього поміж іншого ми розглядаємо зміну формату вікенду, щоб побачити, чи зможемо ми щось змінити задля логістичного поліпшення етапів. Тому ми відкриті для розвитку».

Росс наголосив, що недільний формат вікенду не змінюватиметься.

Браун також зазначив, що для власників чемпіонату тепер важливо допомагати місцевим організаторам етапу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: