У Вінниці пройшов турнір з настільного тенісу для людей із синдромом Дауна. Фоторепортаж

У Вінниці пройшов турнір з настільного тенісу для людей із синдромом Дауна. Фоторепортаж

Вінниця долучилася до відзначення Міжнародного дня людини із синдромом Дауна

Сьогодні, 21 березня, у всьому світу проводяться заходи для людей із синдромом Дауна. У вінницькому Центрі реабілітації «Обрій» відбувся інклюзивний турнір з настільного тенісу. Психолог Центру Анастасія Білінська розповіла, що підопічні Центру дуже люблять займатися спортом та грати в різноманітні ігри. Саме тому виникла ідея провести веселі й енергійні змагання.

- Спортивні ігри допомагають нашим діткам відчути себе краще не лише фізично, а й емоційно. Вони так радіють кожному досягненню! Це підіймає їхній моральних дух, - зазначила Анастасія.

В інклюзивному турнірі проти гравців із синдромом Дауна грали студенти Вінницького професійного училища сфери послуг №19, інформує i-vin.info. Навчальний заклад не вперше співпрацює з «Обрієм»: проводять спільні майстер-класи, студенти просто провідують підопічних Центру. Викладач училища Віталій Паламарчук грав проти вихованки закладу Наталії. Дівчина найкраще з усіх підопічних грає в теніс, тому навіть дає декілька корисних порад суперникові.

- З нею було важкувато грати: видно, що вона знає правила, розуміється на грі і навіть має свою техніку. Особисто мені вона дала декілька порад, і деякими я навіть скористався, - посміхається Віталій.

Турнір тривав більше двох годин. За цей час кожен зіграв партію, а дехто навіть дві.

- Я сьогодні в Центр прийшов вдруге, я декого впізнав. Не знаю, чи вони мене впізнали. Але склалося враження, що ми всі один одного дуже давно знаємо, тому що ці діти дуже відкриті. Я зіграв двічі: раз програв, а раз виграв, - розповів студент Сергій. 

Спеціалісти «Обрію» кажуть, що підопічні з нетерпінням чекали змагань і наполегливо тренувалися.

- Раніше я не грала. До змагань готувалася, тренувалася, бо дуже хотіла виграти, - зізналася підопічна Центру Наталя.

Ми тренувалися кожного дня! – додає Анатолій. 

Задоволення від змагання отримали й студенти. Провівши час із людьми з синдромом Дауна, студент Роман переконався, що вони здатні бути повноцінною частиною суспільства.

- Мені сьогодні було добре, легко і весело. Такі люди здатні на те саме, що й ми, до них лише потрібно з розумінням поставитися, - каже хлопець.

По завершенню турніру усі учасники отримали грамоти. Адміністрація закладу у свою чергу пообіцяла й надалі проводити інклюзивні змагання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: