Збірна ветеранів України - у квартеті найсильніших на турнірі «Кубок легенд» у Грузії (фото)

Збірна ветеранів України - у квартеті найсильніших на турнірі «Кубок легенд» у Грузії (фото)
Наша команда відкривала турнір матчем з Іспанією й перемогла - 5:0.
Фото: ФФУ

У турнірі взяли участь шість збірних

13 січня у Тбілісі відбувся один із найпрестижніших світових турнірів серед ветеранів.

Про це повідомляє прес-служба Федерації футболу України.

Традиційно він присвячений пам’яті функціонера УЄФА, менеджера з роботи з національними федераціями Давида Петріашвілі, який трагічно загинув у 2015 році.

У турнірі взяли участь шість збірних - Грузії, України, Іспанії, Туреччини, ФІФА та УЄФА. У складі кожного учасника вийшли найкращі футболісти минулих років, кількість зірок в Олімпійському палаці столиці Грузії перевершила всі рекорди.

За ФІФА зіграли Марко Матерацці, Жеремі Нжитап, Стіпе Плетікоса, Патрік Бергер, Нуно Гомеш, Івиця Олич, Владімір Шміцер, за Грузію - Каха Каладзе, Леван Кобіашвілі, Александр Іашвілі, Георгій Деметрадзе та інші.

Збірна ветеранів України під керівництвом тренерів Анатолія Дем’яненка та Володимира Лозинського виступила на турнірі таким складом: Віталій Рева, Олег Собуцький, Василь Рац, Володимир Бондаренко, Юрій Максимов, Сергій Нагорняк, Едуард Цихмейструк, Сергій Назаренко, Богдан Шершун, Андрій Донець, Андрій Воробей, Ігор Циганик та Віталій Мандзюк.

Наша команда відкривала турнір матчем з Іспанією й перемогла - 5:0. Забитими м’ячами відзначилися Сергій Нагорняк (тричі), Едуард Цихмейструк та Андрій Донець. У другій грі, зі ще більшим рахунком - 6:0, була розгромлена збірна УЄФА. Хет-триком відзначився Сергій Назаренко, по м’ячу провели Едуард Цихмейструк, Андрій Воробей та Сергій Нагорняк.

Українці впевнено посіли у групі перше місце, другими фінішували іспанці. Не менш запекла боротьба точилася у другій групі. Грузія із двома перемогами фінішувала першою, за нею - Туреччина.

У півфінальних матчах усе вирішувалося в серіях пенальті. Україна та Туреччина в основний час зіграли внічию - 2:2 (у нашої збірної відзначилися Володимир Бондаренко та Віталій Мандзюк), але одинадцятиметрові більш влучно пробили наші суперники.

Грузія та Іспанія розіграли результативну нічию - 6:6, а в серії пенальті удача посміхнулася іспанцям. У вирішальній грі Туреччина перемогла Іспанію - 2:1 та стала володарем головного трофею третього за ліком Кубку легенд.

Результати матчів

Група А

Грузія - Туреччина  5:3

Туреччина - ФІФА  3:2

Грузія - ФІФА  11:6

Група В

Україна - Іспанія  5:0

Україна - УЄФА  6:0

Іспанія - УЄФА  2:0

1/2 фіналу

Іспанія - Грузія  6:6 (по пенальті  5:4)

Туреччина - Україна  2:2 (пенальті  8:7)

Фінал

Туреччина - Іспанія 2:1

Переможці Кубка легенд пам’яті Давида Петріашвілі

2017 рік - Грузія

2018 рік  - Грузія

2019 рік - Туреччина

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: