«Динамо» й «Зоря» такі сильні, що на них ображаються суперники. Європейські ЗМІ - про перемоги наших у єврокубках

«Динамо» й «Зоря» такі сильні, що на них ображаються суперники. Європейські ЗМІ - про перемоги наших у єврокубках

Цей тиждень можна вважати дуже вдалим для українських клубів

Київське «Динамо» та луганська «Зоря» зіграли свої другі матчі в груповому раунді Ліги Європи, а донецький «Шахтар» взяв участь у другому ігровому колі на аналогічному етапі Ліги чемпіонів.

Два наші представники закінчили свої поєдинки з однаково приємним для нас ступенем успіху на табло. Підбиваючи попередні підсумки, варто визнати одне - цей тиждень для нас можна вважати дуже вдалим.

«Главком» не полінився «пройтися» по ЗМІ країн, яким протистояли наші команди, щоб зрозуміти більше.

Чинний чемпіон України «Шахтар» свій матч у межах групового раунду Ліги чемпіонів проти представника Англії «Манчестер Сіті» програв з рахунком 0:2 на полі суперника. Втім, сказати, що команда португальського тренера Паулу Фонсеки на «Сіті ов Манчестер» постала перед суперником в образі «хлопчиків для биття», аж ніяк не можна.

Журналісти аторитетного The Daily Mail значну увагу приділили, звісно ж, колективу з Манчестера. Однак з наведених коментарів можна зрозуміти й те, що мова йде про окремі заслуги футболістів «Шахтаря»...

1_07

«...У цей вечір «Манчестер Сіті» грав ефективно, проте аж ніяк не блискуче... Втім, таке поняття, як «ефективність», в останні роки цій команді не притаманне. «Сіті» лише зрідка вдавалося стабільне володіння м’ячем, і це дозволяло найкращому клубу України в деякій мірі показувати свої можливості в атаці... Проте, коли господарі забили перший гол, стало очевидним те, що футбол першого тайму був кращим сценарієм для гостей...»

Інше відоме на весь світ британське видання Independent робить немалий акцент на тому, що «Шахтар» проявив себе набагато краще, ніж попередній суперник «МС» у групі ЛЧ.

2_08

«...Хосеп Гвардіола попереджував, що «Шахтар» здатен створити його колективу труднощі, що це хороша команда з хорошими гравцями, й що вони знають, як грати якісно на такому високому рівні. Проте, мабуть, навіть він був здивований, коли в першій половині матчу гості заволоділи м’ячем. По суті, у порівнянні зі знищеним Роттердамом два тижні тому, це був інший світ. «Феєнорд» пропустив двічі в перші десять хвилин, а от «Шахтар» витримав стартовий натиск «Сіті» й робив спроби загрожувати воротам суперника. Це була несподіванка, оскільки більшість команд, які приїжджають на «Сіті ов Манчестер», надають перевагу глухій обороні...»

Луганська «Зоря» подарувала Україні сенсаційну перемогу у Країні Басків, перегравши представника Іспанії, клуб «Атлетик» з міста Більбао, на його полі. Не дивно, що іспанські ЗМІ до факту поразки своєї команди виявилися неготовими...

Мадридська Marca про матч, серед іншого, написала наступне:

3_04

«...Гол у ворота басків став для господарів великою несподіванкою, розізлив їх і примусив грати на повну, нехай і виглядав дещо абсурдно... Незважаючи на те, що до кінця першого тайму «леви» створили біля воріт гостей кілька моментів, на перерву «Атлетик» ішов під свист своїх уболівальників. Другу половину господарі почали агресивно. Проте навіть з урахування немалої кількості напівмоментів, скромна «Зоря» виграла, Більбао ж отримав значний удар по своїй репутації. Перемога українців стала чи не головним сюрпризом європейського футбольного четверга...»

Інший відомий іспанський ЗМІ, AS, для того, щоб описати своє бачення стану клубу з Більбао, «Атлетику» підібрав образ.

4_05

«...Цей клуб був під підозрою на «хворобу» ще після різкого удару у Малазі. І от тепер, під безперервний свист стадіону Більбао закрив серію з шести поспіль перемог у єврокубках поразкою від «Зорі», найслабшого суперника у групі (цікаво, з якого переляку іспанці вирішили, що саме український клуб - найслабший, якщо він щойно обіграв не «найслабшого», себто - «Атлетик»? – примітка). Мабуть, навіть такий, програшний підсумок матчу, був би драматичним лише наполовину, якби не травма Муньяїна, який пошкодив праву ногу й зміг покинути поле лише на ношах...»

Київське «Динамо» здобуло вольову перемогу над сербським, і так само столичним «Партизаном» (3:2). Коли після першого тайму «біло-сині» програвали з рахунком 0:2, в душі шанувальників найбільш титулованого клубу Східної Європи точно «постукало» щось схоже на дежавю - паралелей з матчем у швейцарському Берні було не уникнути...

Сербське спеціалізоване спортивне видання «Спортски журнал» віддало належне майстерності гравців «Динамо» та «чуйці» тренера киян. Втім, без спроби підкинути в український мед ложку дьогтю не обійшлося - на думку сербів, третій гол Київ забив з офсайду, про що говориться в іншій замітці до матчу.

5_02

«...В першому таймі сербський клуб показав переконливий, впевнений футбол, а головне - зміг забити Києву два голи. І нехай гості більше атакували, створили більшу кількість моментів, проте Ожегович та Тавамба забили після блискуче проведених контратак. Такий підсумок першої половини змусив повірити у можливість перемоги господарів... Проте по перерві все змінилося. Наставник гостей Хацкевич випустив двох нападників, і перевага гостей стала загрозливою. Ще важливішим виявилося те, що «Партизан» захищався примітивно й на відбій, а з плином часу в другому таймі «чорно-білий» захист повністю втратив віру в себе. Це говорить і про психологічні негаразди всередині колективу. Те, що «Динамо» втілило свою перевагу в забиті м’ячі, було логічним підсумком грамотних рішень тренерського штабу гостей...»

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

«Динамо» - еліта Європи, «Шахтар» - нестримна сила. Огляд європейських ЗМІ
«Динамо» - еліта Європи, «Шахтар» - нестримна сила. Огляд європейських ЗМІ
Віталій Буяльський. Фото ФК «Динамо»
Гравець «Динамо» розповів, як йому було важко після вибухів у Калинівці
«Динамо» обіграло «Чорноморець», «Шахтар» зіграв внічию з «Олімпіком»
«Динамо» обіграло «Чорноморець», «Шахтар» зіграв внічию з «Олімпіком»
Олександр Хацкевич. Фото ФК «Динамо»
Тренер «Динамо» пояснив, чому кияни програвали «Партизану» після першого тайму
Так виглядає розпач басків
Як «Динамо» і «Зоря» здивували та приголомшили Європу (фоторепортаж)
«Динамо» у Лізі Європи показало, як не треба опускати руки навіть за рахунку 0:2
«Динамо» у Лізі Європи показало, як не треба опускати руки навіть за рахунку 0:2
Фото FootballHub
Хачеріді не потрапив у заявку «Динамо» на матч з «Партизаном»
Ліга Європи. «Зоря» на виїзді сенсаційно обіграла «Атлетик», «Динамо» виграло у «Партизана». Усі матчі 2-го туру
Ліга Європи. «Зоря» на виїзді сенсаційно обіграла «Атлетик», «Динамо» виграло у «Партизана». Усі матчі 2-го туру
Євген Хачеріді
Основний захисник «Динамо» може не зіграти в матчі з «Партизаном»
Дата публікації новини: