«Зоря» в Іспанії сенсаційно перемогла «Атлетик»

«Зоря» в Іспанії сенсаційно перемогла «Атлетик»

Для луганського клубу ця перемога стала першою за історію виступів у Лізі Європи

У четвер, 28-го вересня, відбулися матчі 2-го туру групового етапу Ліги Європи. Головна увага українських глядачів у першому блоку матчів була прикута до протистояння іспанського «Атлетика» з Більбао та луганської «Зорі». 

Підопічні Юрія Вернидуба з поразки почали груповий етап, сенсаційно поступившись явному аутсайдеру групи «Естресунду» (0:2). Реабілітуватися потрібно було з явним фаворитом групи, який попри непоганий старт у чемпіонаті Іспанії оступився у першому турі Ліги Європи, зігравши внічию з берлінською «Гертою». Надалі у команди з Більбао почався спад, але робити ставку тільки на це було вкрай небезпечно.

Вже на першій хвилині луганський клуб ледь не пропустив, на 1-й хвилині тайму Муніаін з вбивчої позиції влучив у хрестовину, а ще через 5 хвилин хавбек іспанського клубу залишився один у штрафному майданчику «Зорі», але не зміг влучити по воротах після прострілу Іньякі Вільямса.

Господарі поля продовжували насідати на ворота українського клубу, раз за разом виконуючи небезпечні навісні передачі у карний Луніна, на щастя, голкіпер Зорі та захист діяли без помилок. У середині тайму гра дещо втратила темп, а на 26-й хвилині «Зоря» несподівано відкрила рахунок - допоміг стандарт: Харатін замкнув подачу з кута поля від Сухоцького, а почалося все з Андрієвського, який і заробив цей стандарт пробиваючи з-за меж карного.

Більше небезпечних моментів у першому таймі не відбулося, «Атлетик» більше контролював м'яч, але «Зоря» вдало відпрацювала у захисті і пішла на перерву у ролі лідера.

galeria119186_01

У другому таймі господарі поля продовжили штурм воріт луганського клубу і на 50-й хвилині у гру довелося вступати Андрію Луніну, який не дав Адуріцу реалізувати вихід 1 на 1 а потім з вбивчої позиції парирував удар його партнера по команді. Не пройшло і хвилини, як Лунін врятував команду втретє, парирувавши постріл Гарсії.

На 67-й хвилині «мозок» команди Муніаін увірвався у карний луганського клубу, але його удар заблокували. На підборі виявився його партнер по команді, але з його ударом вже впорався Лунін, якого підстрахував Харатін, який і вибив м'яч подалі від воріт.

«Зоря» також мала кілька нагод під час контратак, однак справа до небезпечних ударів по воротах Яго Ерреніна не доходила. Останній свій шанс іспанський клуб втратив на 90-й хвилині матчу, коли Гарсія зі 100% позиції примудрився пробити поруч зі стійкою. Потім не зміг продовжити гру Муніаін, тому за чотири додані хвилини «Атлетик» у меншості так і не зумів прошити оборону луганського клубу, який навіть під час перспективних контратак просто намагався тримати м'яч - у підсумку 1:0 на користь «Зорі», для якої ця перемога стала першою у Лізі Європи за історію клубу.

galeria119179

Ліга Європи з футболу

Груповий етап

Матч 2-го туру

«Атлетик» (Більбао, Іспанія) - «Зоря» (Україна) - 0:1 (0:1)

Гол: 0:1 - Харатін (26)

Атлетик: Яго Эррерін, Ечейта (Ітурраспе, 56), Саборіт (Кордоба, 65), Боведа, Лапорт, Рауль Гарсія, Беньят (Акече, 78), Іньякі Вільямс, Сан Хосе, Муньяїн, Адуріс

Зоря: Лунін, Сваток, Сухоцький, Опанасенко, Харатін, Сілас (Гордієнко, 53), Гречишкін, Громов (Кочергін, 64), Караваєв, Андрієвский, Луньов (Чечер, 83)

Попередження: Опанасенко (58), Гордієнко (68), Андрієвский (81), Кочергін (90)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: