Легкоатлет Дмитренко – про свій стан після важкого ДТП: Переніс три операції, п’ятку складатимуть по шматочках

Легкоатлет Дмитренко – про свій стан після важкого ДТП: Переніс три операції, п’ятку складатимуть по шматочках
Руслан Дмитренко налаштований оптимістично
Фото із соцмереж

Володар Кубка світу-2014 вірить у своє повне відновлення

Як уже сповіщав «Главком», 21 березня поблизу села Артемівка Бориспільського району на Київщині у важку дорожно-транспортну пригоду втрапив один із найкращих скороходів України, володар Кубка світу-2014 і рекордсмен України в спортивній ходьбі на 20 км Руслан Дмитренко.

Про стан спортсмена на власній сторінці у «Фейсбуку» розповіла прес-секретар Федерації легкої атлетики України Ольга Ніколаєнко.

«Вчора, 24 березня, Руслану зробили перші три операції. І на цьому вони не закінчаться, - пише Ольга. – Зокрема попереду складна робота з п’яткою правої ноги – вона була роздроблена під час аварії і її потрібно буде складати по шматочках. Але перші операції пройшли за планом і це додає оптимізму. Лікарі слідкуватимуть за тим, як все зростатиметься і приживатиметься. Після операцій – довготривалий період реабілітації. А потім, вірю, - повернення до звичного життя. Зокрема, у спорті.

Щоб без зайвих слів, тримайте пряму мову Руслана. Він безмежно вдячний усім за підтримку і незабаром запише до всіх вас відеозвернення. А поки що коротка хроніка вчорашнього дня».

«На щастя, внутрішні органи після аварії цілі, струсу немає, - говорить Руслан. – Ані ребра, ані всередині нічого не болить. Але обидві ноги і ліва рука постраждали. Вчора займалися лівою стороною. Лише на великому пальці ноги було три переломи зі зміщенням. Свердлили, поставили скоби (точно не знаю, як правильно їх назвати). Вони тримають суглоб, і щоб палець надалі працював, їх з часом потрібно буде прибрати.

Після цього перейшли до коліна. На рентгені не було помітно, але томографія показала, що там багато осколків. Тому коліно довелося складати. Для того, щоб зібрати всі шматочки і зафіксувати їх, мені поставили так званого «крабика». Але він досить масивний і довго стояти не може, тому коли все заживе і зростеться, його діставатимуть і ставитимуть звичайну пластину. Коли саме це робитимуть, поки що складно сказати. Це залежатиме від того, як усе зростатиметься.

dmytrenkorРуслан Дмитренко оговтується після трьох операцій

Поки займалися пальцем і коліном, я був у свідомості. Мені зробили епідуральну анестезію, нічого не відчував, лише чув, як свердлять, ніби на будівництві. А потім навіть не помітив, коли мене «вирубили» і перейшли до лівої руки. Вона теж була «покарьожена», було зміщення. Скрізь поставили штифти. Лишать їх чи ні, поки що лікарі не беруться говорити. Знову ж таки, залежатиме від того, як усе зростеться і рухатиметься.

Від наркозу відійшов нормально. Лікарі кажуть, лише трішки почудив (усміхається). Зранку вже поснідав. Єдине що, після операції ще на знеболювальних, без них складно. У залежності від того, як почуватимуся завтра, лікар вирішить, чи відпустити мене додому до наступної операції, чи ще залишити у клініці. Праву п’ятку не зможуть робити, доки не зійде набряк. Це не раніше наступного тижня. Вона повністю роздроблена і її потрібно буде збирати по шматочках.

Зараз карантин, у лікарню, де я лежу, нікого не пускають, навіть мою сім’ю. Ліля (дружина) у мене молодець, вона тримається, хоча їй і складно. Займається багатьма питаннями, з усіма на телефоні.

Дуже позитивно здивований тим, що настільки багато людей відгукнулися. З такою підтримкою мені навіть психолог не потрібний!

Я маю намір повернутися у спорт. Власне, тому ми і звернулися саме до цього лікаря. Він високо кваліфікований, працює зі спортсменами і дуже добре на цьому розуміється».

Будь-яка допомога для Руслана і його сім’ї все ще дуже важлива. Зокрема, фінансова. Тому долучаємо номер картки його дружини Лілі: 5168 7450 1206 6970 (Дмитренко Лілія Сергіївна, ПриватБанк). Додамо, що у Руслана і Лілі двоє діток, двоє синочків, молодший з яких народився у лютому, йому лише місяць, а старшому виповнилося 11 років.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: