Збірна України зазнала третьої поразки у відборі на Чемпіонат світу з баскетболу

Збірна України зазнала третьої поразки у відборі на Чемпіонат світу з баскетболу
Фото ФБУ

Проте українці отримали путівку у наступний етап кваліфікації

Національна збірна України з баскетболу невдало завершила перший груповий етап кваліфікації на Чемпіонат світу 2019 року. У столичному Палаці спорту «синьо-жовті» розгромно поступилися команді Латвії – 71:93.

Для українців дуже важливо було з початку зустрічі набути впевненості у діях. Здавалося, початковий влучний триочковий Джетера допоможе з цим. Та більш впевненими на початку зустрічі виявилися гості.

Латвійці впевнено взялися розхитувати український захист. За першої ж зручної нагоди суперник також підключав дальні кидки. У підсумку латвійці швидко відірвалися у рахунку, змушуючи українців наздоганяти. Під кінець чверті наші гравці додали у захисті, але різниця за 10 стартових хвилин сягнула чотирьох очок.

На початку другої чверті збірна України додала у русі та агресії. Суперник уже не відчував себе настільки впевнено, як на початку зустрічі. Лише помилки у завершенні атак не дозволили господарям у цей час вирівняти рахунок.

Після трьох з половиною хвилин другої чверті у Гладиря нарешті пройшло дальнє влучання. Одразу відзначився Бобров. Перевага латвійців скоротилася до мінімального одного балу. Суперник вимушений був брати тайм-аут. І пауза допомогла гостям збити атакувальний запал господарів.

Зусилля Джетера (два влучних штрафних і влучання з гри) дозволили нарешті зрівняти рахунок. Але тут українці не вгледіли Стрєльнієкса, і той ефектно закинув з-за дуги. Нетривала втрата зосередженості українцями спричинила збільшення різниці у рахунку до семи очок за дві хвилини до великої перерви. Такою вона й залишилася за підсумками першої половини поєдинку.

Початок другої половини став схожим на дебют поєдинку. Гості знову впевнено пішли вперед. За дві хвилини вони вже вирвалися вперед на 13 очок. Тренерський штаб нашої команди вимушений був брати тайм-аут для коригування захисних дій. Втім, особливого ефекту це не дало. Латвійці продовжували успішно долати наш захист. Відставання зросло до 18 очок. А до початку заключної 10-хвилинки навіть до 21 очка.

У збірної України не виявилося потенціалу для дива чи спортивного подвигу. Отож, суперник впевнено та спокійно довів поєдинок до перемоги. Ця поразка ще більше ускладнила подальшу боротьбу збірної України за вихід у фінальний турнір.

image_05
Фото fiba.basketball

Чемпіонат світу 2019 року з баскетболу

Перший груповий етап кваліфікації

Матч 6-го туру

Україна – Латвія – 71:93 (12:16, 22:25, 18:32, 19:20)

Україна: Гладир - 8 + 7 підбирань, Джетер - 11 + 5 передач, Конєв - 4, Кравцов - 15 + 8 підбирань, Зайцев - 5; Бобров - 12 + 6 підбирань, Лукашов - 5 + 6 передач, Липовий - 7, Мішула, Пустовий - 4, Пустозвонов.

За матеріалами сайту Федерації баскетболу України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Фото взяте з ФБУ
Збірна України з баскетболу знову програла Туреччині у відборі на Чемпіонат світу (відео)
Яніс Тімма
Збірна Латвії втратила основного гравця перед матчем з Україною
Євген Мурзін
Головний тренер збірної України: Треба нав’язати Туреччині агресивний баскетбол
Фото: ФБУ
Чоловіча збірна України з баскетболу вирушила до Анкари на матч проти Туреччини
Збірна України з баскетболу провела вечірнє тренування напередодні матчу з Чехією (фотогалерея)
Збірна України з баскетболу провела вечірнє тренування напередодні матчу з Чехією (фотогалерея)
Фото: fbu.ua
Як баскетбольна збірна України обігравала Швецію (фоторепортаж)
Капітан збірної України показав, що важить 137 кілограм
Капітан збірної України показав, що важить 137 кілограм
Фото ФБУ
Тренери збірної України з баскетболу у матчі проти Латвії розраховують на 12 гравців
Фото взяте з ФБУ
Україна проти Латвії: анонс матчу відбору на Чемпіонат світу-2019
Дата публікації новини: