Деокупація Херсонщини. Жінки в селі поставили незручне питання владі Зеленского (відео)

Деокупація Херсонщини. Жінки в селі поставили незручне питання владі Зеленского (відео)
фото: скріншот відео
Жінка розповіла, що деякі односельчани приймали у себе вдома окупантів

Жителі звільненої Херсонщини хочуть покарання для тих, хто допомагав російським військовим під час окупації

Жителі деокупованих територій Херсонщини висловлюють своє обурення тим, що люди, які допомагали окупантам – годували їх, пускали в дім ночувати, прали їхні речі – не понесли за це жодної відповідальності. Зокрема про це розповіли жительки одного зі звільнених сіл на Херсонщині у репортажі проєкту «Слідство.Інфо».

Жінки розповідають, що у їхньому селі і зараз є прихильники «русского міра», які підтримували окупантів, однак українські правоохоронці не відкривають проти них жодних кримінальних проваджень.

«Вони (прихильники «русского міра» – «Главком») і зараз є у селі. Ніхто їх не чіпає. Поперевзувалися», – обурюються жінки.

Героїні репортажу також розповіли, що після деокупації українські правоохоронці затримали людей, які були причетні до так званого «референдуму», організованого Росією.

«Тих, що допомагали проводити «референдум», їх забрали. А тих, що годували, поїли, цілувалися і на БТРах їздили, ті сидять вдома. Ніхто їх не чіпає. Я в одного питала, а вони кажуть: «Вони нічого поганого не зробили». А як же нам після цього жити, якщо я знаю, що вони їх (окупантів – «Главком») вітали? Як вони будуть разом зі мною у селі жити? Вони нас штовхають… Я не витримаю, сама піду їх бити. Наша держава штовхає нас на злочин. Я не можу жити з тією людиною у селі», – говорить жінка.

Одна жінка також розповідала, що деякі односельчани приймали у себе вдома окупантів, заявляючи, що це «племінники». «Де справедливість?» – обурюється вона.

Нагадаємо, 11 листопада ЗСУ звільнили Херсон. Місто було тимчасово окуповане росіянами з 2 березня 2022 року. При цьому жителів Херсонщини закликали евакуюватися через високу ймовірність російських обстрілів.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що він вражений масштабами катувань, які застосовували російські терористи до українців у Херсоні. 

Читайте також: Втрата Херсона: як так могло статися? Нові виклики для російської пропаганди

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: