Хто і як паплюжить історичні пам'ятки Польщі в Україні

Хто і як паплюжить історичні пам'ятки Польщі в Україні
На місці колишнього польського села Гута Пеняцька біля Бродів, вандали підірвали меморіал полякам, яких вбили 28 лютого 1944 року під час спецоперації німецького військового підрозділу. Хрест відновила українська громада

В Україні почастішали провокації проти польських об'єктів

Міністр закордонних справ Павло Клімкін домовився зі своїм польським колегою Вітольдом Ващиковським спільно протидіяти провокаціям, спрямованим на погіршення українсько-польських відносин.

Останнім часом в Україні почастішали провокації проти польських об'єктів. Від початку року на Львівщині вже кілька разів паплюжили пам'ятники та могили загиблих поляків. А у самому обласному центрі розмалювали будівлю консульства.

Нагадаємо, сьогодні вночі невідомі обстріляли приміщення Генерального консульства Польщі у Луцьку. У приміщенні працюють представники СБУ та слідчо-оперативна група поліції. Правоохоронці встановили, що постріл було здійснено з гранатомета. На щастя, ніхто не постраждав.

Міністерство закордонних справ Польщі у середу, 29 березня, викликає на розмову посла України в Польщі Андрія Дещицю у зв'язку з обстрілом з гранатомета Генерального консульства РП у Луцьку.

Глава МЗС України Павло Клімкін обурений провокацією проти Генконсульства Польщі.

Президент України Петро Порошенко доручив правоохоронцям терміново вжити всіх заходів для розслідування цього інциденту і встановлення винних.

Служба безпеки України розглядає всі версії обстрілу Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку, в тому числі теракт. 

Мазовецький закордонний відділ департаменту з питань оргзлочинності і корупції Національної прокуратури Польщі розпочав власне слідство у справі обстрілу Генконсульства Польщі в Луцьку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: