Perseverance надіслав на Землю перше відео та аудіо з Марсу

Perseverance надіслав на Землю перше відео та аудіо з Марсу
Perseverance надіслав на Землю перше відео та аудіо з Марсу

Марсохід вже передав понад 30 гігабайтів інформації

Марсохід американського космічного агентства NASA Perseverance (Наполегливість), який 18 лютого здійснив вдалу посадку в північній півкулі Марса, надіслав на Землю своє перше відео.

Відео опубліковано в Twitter-аккаунті марсохода Perseverance.

О 21:00 NASA провела прес-конференцію, в рамках якої поділилася першими відео і новими знімками з Марса, зробленими ровером Perseverance.


Також у NASA повідомили, що марсохід вже передав понад 30 гігабайтів інформації.

NASA також опублікувало запис звуку з планети.


Perseverance обладнаний камерами і мікрофонами з можливістю безперервного запису. Всього у марсохода 23 камери, які підтримують масштабування і реалістичну передачу кольору і два мікрофони.

Зазначимо, що ключовою метою місії Perseverance на Марсі є астробіологія, включаючи пошук ознак стародавньої мікробного життя.

Марсохід буде характеризувати геологію планети й клімат на планеті. Це має прокласти шлях для дослідження Червоної планети людьми і стане першою місією по збору і зберіганню марсіанських каменів і реголіту (битих порід і пилу).

Як повідомлялось раніше, марсохід американського космічного агентства NASA Perseverance («Наполегливість»), який минулої доби здійснив вдалу посадку в північній півкулі Марса, почав надсилати на Землю фото поверхні Червоної планети.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: