Українка розповіла, як у розпал епідемії поверталася додому з джунглів Болівії

Українка розповіла, як у розпал епідемії поверталася додому з джунглів Болівії
Українка розповіла, як поверталася з джунглів Болівії в Україну

Шлях виявився непростим

Українка Дарина з Вінниці, яка застрягла у невеликому селі в Болівії, розповіла про перипетії повернення в Україну

 «Коли Дарина повернулася з джунглів Болівії в цивілізацію, то зрозуміла – світ змінився і їй треба вибиратися додому. Але шлях виявився непростим», – йдеться у сюжеті ВВС.News

Мандрівниця розповіла, що веде Youtube-канал про подорожі. Вона вирішила спробувати себе як волонтер у Центрі порятунку диких тварин, що розташований у джунглях Болівії. «Мета цього центру – адаптувати тварин до життя на волі і потім випустити їх у природу. Ми настільки були відрізані від цивілізації, що не усвідомлювати, наскільки серйозною є пандемія коронавірусу. Коли я повернулася з джунглів, то побачила багато військових зі зброєю, які перевіряли паспорти. Нам повідомили, що виходити на вулицю можна лише один раз в тиждень, залежно від останньої цифри  паспорта», – розповіла Дарина

Дівчина зазначила, що для місцевих мешканців іноземці –  носії вірусу, тому у них  навіть перевіряють паспорт на відстані до двох метрів.

Дарина зазначила, що їй не страшно було повертатися в Україну. Вона зрозуміла, що треба їхати з болівійського села у велике місто і шукати шляхи евакуації. Мандрівниці  вдалося потрапити в літак, який привіз її в аеропорт Шарля де Голля у Парижі. А з Парижа Дарина полетіла в Мінськ. а звідти з допомогою BlaBlaCar –  в Україну. Щоправда, по дорозі загубили її валізу.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив, що станом на 10 квітня в МЗС України 15 369 громадян звернулися за допомогою до посольств України і стали учасникам програми захисту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: