На Закарпатті, Волині та Львівщині заборонили виходити з дому на вихідних

На Закарпатті, Волині та Львівщині заборонили виходити з дому на вихідних

У містах проводитимуть санітарну обробку протягом усіх вихідних

На Закарпатті прийняли рішення про введення максимального обмеження пересування в області з 13 години суботи, 11 квітня, до 6 ранку понеділка, 13 квітня. Про це повідомив в.о. голови Закарпатської ОДА Олексій Гетманенко.

«Щоб стримати поширення інфікування коронавірусом, на цих вихідних в області ми посилюємо заходи безпеки. Регіональна комісія прийняла рішення про введення максимального обмеження пересування. Це означає, що починаючи із 13-ї години суботи, 11 квітня, до 6-ї години ранку понеділка, 13 квітня, люди не виходитимуть з дому», - заявив він.

За словами в.о. голови ОДА, у ці дні органи правопорядку будуть працювати у посиленому режимі, службу нестимуть працівники органів Нацполіції та Нацгвардії.

«Штрафів у 17 тисяч гривень порушникам карантину уникнути не вдасться», - наголосив він.

Також Гетманенко зазначив, що у містах проводитимуть санітарну обробку протягом усіх вихідних.

Богослужіння відбуватимуться у режимі відеотрансляції.

Крім того, на Волині та Львівщині у вихідні і святкові дні вводитимуть режим максимального обмеження пересування.

«Починаючи з 11 квітня, у вихідні дні в області вводиться режим максимального обмеження пересування. Зокрема, з 13.00 суботи до 06.00 год. понеділка волинян просять не виходити з дому та придбати необхідні продукти та ліки заздалегідь», - повідомляє пресслужба Волинської обласної держадміністрації.

Фото: voladm.gov.uaФото: voladm.gov.ua

Як пояснили в ОДА, до додаткових обмежувальних заходів вдаються, враховуючи епідемічну ситуацію, яка складається в регіоні. Таке рішення прийняте на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулась під керівництвом голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка 9 квітня.

Напередодні, у четвер, з аналогічним закликом до мешканців Львівщини звернувся голова ОДА Максим Козицький.

«Прошу вас утриматись від пересування і перебування у громадських місцях на цих вихідних. Від 13:00 суботи до 6 ранку понеділка. Ці обмеження вводяться задля збереження нашого з вами здоров’я та мінімізації поширення захворюваності серед населення», - зазначив очільник Львівщини.

Крім того, аналогічні заходи анонсували голови Київської та Івано-Франківської обладміністрацій.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України у рамках карантину через коронавірус заборонив з 6 квітня перебування у громадських місцях без вдягнутої маски чи респіратора, а також без документів.

Також Кабінет міністрів закликає українців утриматись від шашликів, від прогулянок парками на найближчі 3-4 тижні у зв'язку з посиленням карантину в Україні.

Станом на 9:00 10 квітня в Україні 2203 лабораторно підтверджені випадки Covid-19, з них 69 летальних, 61 пацієнт одужав. За добу зафіксовано 311 нових випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: