Кулеба розповів про нову проблему українців, які застрягли за кордоном

Кулеба розповів про нову проблему українців, які застрягли за кордоном

В українців, які застрягли за кордоном, завершився строк дії полісів страхування

Зараз 1546 громадян України за кордоном залишилися без страхового полісу

В міністерстві закордонних справ виявили нову проблему, яка почала з’являтися в українських громадян, які застрягли за кордоном. Це завершення строку дії полісів страхування. Зараз 1546 громадян України за кордоном залишилися без такого полісу.

Про це сказав сьогодні, 10 квітня, під час онлайн-брифінгу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба

«У зв’язку з цим я доручив співробітникам МЗС провести консультації з ключовими страховими компаніями, які обслуговують українських туристів, які застрягли за кордоном, для того, щоб їм продовжили термін дії страхових полісів», – сказав Дмитро Кулеба.

Міністр закликав страхові компанії проявити солідарність і надати підтримку українським громадянам, – забезпечити, щоб їхні страхові поліси залишалися чинними, відтак люди користувалися відповідними медичними гарантіями

«Кидати українським громадян за кордоном напризволяще було б зараз з боку страхових компаній. як мінімум, некрасиво, як максимум – нелюдяно», – сказав Кулеба.

Міністр зазначив, що станом на 10 квітня в МЗС України 15 369 громадян звернулися за допомогою до посольств України і стали учасникам програми захисту (ще на початку тижня їх було 14 тисяч),з них 6230 громадян готові залишатися там, де вони перебувають, і чекати завершення карантину, 8850 людей наполягають на поверненні в Україну», – сказав посадовець.

Дмитро Кулеба повідомив, що зараз в Об’єднаних Арабаських Еміратах  готують літак, який привезе в Україну 10 тонн гуманітарної допомоги для боротьби з коронавірусом.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: