В Україні розпочали активно рекламувати фейкові ліки від коронавірусу

В Україні розпочали активно рекламувати фейкові ліки від коронавірусу
Препарат «Протефлазід»: жодних наукових підтверджень щодо його ефективності у блокуванні коронавірусу немає

ЗМІ масово почали тиражувати новини про винайдення українськими вченими ліків від коронавірусу

У розпал поширення коронавірусу в Україні почали з’являтися новини про існування ліків для профілактики та лікування СOVID-2019. Але наукових підтверджень ефективності цих препаратів не існує, а Всесвітня організація охорони здоров’я постійно наголошує, що специфічного лікування коронавірусу досі немає. Про це йдеться в новому випуску проєкту Bihus.Info

Так, наприклад, 5 березня колишній директор державного Центру грипу, а нині заступник керівника фармацевтичної компанії «НВК «Екофарм» Олександр Гриневич заявив, що його колеги, нібито використавши  комп’ютерну модель коронавірусу 2019 nCoV, з’ясували, що діюча речовина препарату «Протефлазід» блокує важливий фермент коронавірусу, а це може гальмувати розмноження вірусу. 

Препарат «Протефлазід» – на 96% спиртова настоянка двох рослин: щучки дернистої та війника наземного. В інструкції зазначено, що він взагалі лікує від багатьох хвороб: починаючи від ОРВІ та грипу і закінчуючи гепатитами та СНІДом. Але жодних наукових підтверджень щодо ефективності препарату у блокуванні коронавірусу немає. 

Нагадаємо, згідно з даними Центру системних досліджені та інжинірингу при університеті Джонса Гопкінса станом на ранок 24 березня кількість підтверджених випадків інфікування коронавірусом у світі становить понад 381 тисячу. Від COVID-19 померли 16 557 людей, видужали – 101 794.

В Україні, сьогодні, 24 березня, станом на 10:00 в Україні 84 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них три летальні, один пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу зафіксовано 11 нових випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: