Кличко не виключає введення надзвичайного стану у Києві

Кличко не виключає введення надзвичайного стану у Києві

Столична влада попереджає киян про можливість запровадження жорстких заходів

Сьогодні ситуація ще контрольована, але якщо почне різко погіршуватися, у Києві будуть запроваджені жорсткі заходи. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час онлайн-пресконференції, відповідаючи на запитання про можливість введення надзвичайного стану в столиці.

«Сьогодні ситуація ще контрольована. Але, якщо вона різко почне погіршуватися, у нас не буде іншого виходу, як запроваджувати більш жорсткі заходи. Максимально обмежувати пересування містом. Закривати в‘їзди і виїзди зі столиці. Вкрай обмежувати пересування людей містом. Все це – можливо, - наголосив Кличко. - Але сьогодні багато чого залежить і від киян. Якщо вони виконуватимуть правила обмежень, що запроваджені, загострення ситуації можна уникнути». 

Кличко зазначив, що чимало європейських країн вже запровадили більш жорсткі заходи. Так надзвичайний стан ввели Болгарія, Угорщина, Грузія. 

«Це країни, де кількість заражених не вища за нашу. Повну заборону на вільне переміщення запровадили Італія, Іспанія та Франція - це країни, де сьогодні пік епідемії. І там визнають, що такі суворі обмеження треба було запроваджувати набагато раніше. Там вулиці патрулюють військові та національна поліція.  Ще раз закликаю всіх мешканців столиці та країни – за можливості залишайтеся вдома! Не наражайте на небезпеку себе та тих, хто поруч», - заявив Кличко.

Нагадаємо, у Києві оголосили надзвичайну ситуацію у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: