«Воював через принцип»: останнє інтерв’ю російського найманця з колонії на Львівщині

«Воював через принцип»: останнє інтерв’ю російського найманця з колонії на Львівщині

Російський найманець Валерій Іванов, засуджений українським судом до 12 років ув'язнення, у грудні помер у Дрогобицькій колонії

«Для мене немає ні Білорусі, ні України, ні Казахстану, ні Узбекистану. Для мене всі однакові», - заявляв у серпні росіянин

Засуджений за тероризм громадянин РФ Валерій Іванов, який 9 грудня помер у колонії в Дрогобичі, заявляв, що не вважає себе найманцем, адже він приїхав в Україну «через принцип».

У серпні в інтерв’ю журналістам проекту «Іхтамнєти» на телеканалі СТБ він визнав, що у штабі сепаратистів перебували російські офіцери, і підкреслив, що винна в агресії РФ сама Україна, яка не знає своєї проблеми.

«Я народився в СРСР. Для мене немає ні Білорусі, ні України, ні Казахстану, ні Узбекистану. Для мене всі однакові. Я хочу приїхати у будь-яку країну. Я народився і служив у Казахстані. І що? Буде проблема в Казахстані - я туди поїду», – сказав тоді Іванов.

Як відомо, Іванов був одним із 22 затриманих в Україні росіян, які звернулися до президента Росії Володимира Путіна з проханням повернути їх на батьківщину. Раніше Київ заявляв, що готовий обміняти цих людей на українців. 

Зазначимо, що тіло Іванова не можуть відправити в Росію уже щонайменше 10 днів, бо російські дипломати нібито не можуть знайти родичів померлого.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: