Яценюк про «Північний потік-2»: Важливо, що переважить - гроші чи європейські цінності

Яценюк про «Північний потік-2»: Важливо, що переважить - гроші чи європейські цінності
Арсеній Яценюк

«Якщо Росія побудує цей газогін, то її мета перевести українську газотранспортну систему в металобрухт буде тоді здійсненна»

Зупинка будівництва «Північного потоку-2» повинна здійснюватися в тому числі і через дуже жорсткий тиск, зокрема введенням санкцій з боку США проти компаній, які його будують, та блокування проекту Єврокомісією, - наголосив лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк в ефірі ТРК «Україна» у вівторок, 10 квітня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що будівництво «Північного потоку-2» може позбавити Україну 3-х мільярдів доларів доходів на рік. Він нагадав, що європейські партнери надають нашій державі 1 мільярд доларів кредиту на рік, який треба повертати, в той час як на транзиті газу «ми зараз самі заробляємо 3 мільярди».

«Якщо Росія з нашими західними партнерами побудує цей газогін, то мета Росії перевести українську газотранспортну систему в металобрухт буде тоді здійсненна», - наголосив лідер «Народного фронту».

США, країни Балтії, Польща виступили проти «Північного потоку-2», нагадав Яценюк, так само як і Європейська комісія: «І зараз дуже важливо, що буде переважати: гроші чи реальні європейські цінності».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: