Зеленський вручив нагороди військовим та родинам загиблих Героїв (відео)

Зеленський вручив нагороди військовим та родинам загиблих Героїв (відео)
Вручення нагород вібдулося на подвір’ї Маріїнського палацу в Києві
фото: Офіс президента

«Ми воюємо за те, щоб українські діти на українській землі були вільними»

З нагоди Дня Незалежності України президент Володимир Зеленський вручив ордени «Золота Зірка» військовослужбовцям, яким присвоєно звання Героя України, і членам родин загиблих Героїв, а також інші державні нагороди.

Як повідомляє Офіс президента, глава держави привітав усіх зі святом і подякував присутнім і всім, хто захищав та  захищає незалежність нашої держави

«Наші люди пройшли багато випробувань, вистояли проти зла, і сьогодні ми можемо сказати впевнено, що незалежність України ми збережемо назавжди. Збережемо, бо в нас є такі воїни. Збережемо, бо в нас є такі громадяни. Збережемо, бо в нас є така єдність. Збережемо, бо в усіх нас є розуміння, за що й за кого ми воюємо», – зазначив Володимир Зеленський.

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх українців і українок, які віддали своє життя за незалежність нашої держави.

«Ми воюємо за те, щоб українські діти на українській землі були вільними, мали право на своє щастя й можливість це право реалізувати», – сказав він.

Церемонія відбулася на подвір’ї Маріїнського палацу в Києві.

Крім того, Глава держави вручив ордени «За мужність», «За заслуги», медаль «За працю і звитягу», орден княгині Ольги. Також було присвоєно почесні звання «Заслужений вчитель України» та «Заслужений лікар України».

Нагадаємо, Зеленський наголосив, що він не планує переводити головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного на іншу посаду.

Читайте також: Перший парад і перші сльози Зеленського. Фоторепортаж

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: