Фаст-фуд у центрі Вінниці змінив провокаційну назву

Фаст-фуд у центрі Вінниці змінив провокаційну назву

Новий заклад харчування, котрий в лютому відкрився у самому центрі міста, одразу обурив частину містян власною назвою.

Нова бургерна відкрилася на місці колишнього закладу східної кухні та назвалася… «Между булок». Саме ці два російських слова величезними зеленими літерами були написані на білій цегляній стіні всередині закладу так, що їх можна було добре бачити через вікна усім містянам. 

Частину вінничан така назва відверто веселила, інших – обурила не лише через російську мову, але й у зв’язку з відповідним підтекстом, що містився у двох, нібито нейтральних, словах.

Провокаційна назва викликала жваве обговорення у вінницьких групах на фейсбуці, де також думки розділилися: дехто зазначав, що назва – хоч і на грані фолу, однак викликає цікавість, інші – категорично не сприймали подібний «неймінг» і розцінили його як надто примітивний та «нижче плінтусу». 

Пізніше ж з’ясувалося, що заклад у самому центрі Вінниці вочевидь має російське коріння: виявляється, фаст-фуд з аналогічною назвою вже давно працює у російському Владімірі. На назву цього закладу свого часу звернув увагу навіть російський пропагандистський телеканал «Россия 24».

Однак поки більшість вінничан лише обурювалися в мережі, дехто пішов далі і таки змусив заклад змінити назву. За інформацією Vежі, під тиском окремої спільноти фаст-фуд з російською назво та російською історією був змушений зняти провокаційну вивіску та замінити її на іншу. Тепер замість великих зелених «Между булок» на стіні закладу висять дерев’яні літери, що зображають слово Burgers. 

У самій бургерній неохоче коментують ситуацію та пояснюють, що назву змінили, бо «так вирішила адміністрація». А свій зв’язок з російським закладом – заперечують.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: