Молдова заперечує, що ракети, які влучили по Вінниці, запускали з Придністров’я

Молдова заперечує, що ракети, які влучили по Вінниці, запускали з Придністров’я
Путінські загарбники розбомбили аеропорт у Вінниці 
фото: ДСНС

Сьогодні російські терористи сьогодні випустили вісім ракет, які влучили по цивільному аеропорту у Вінниці. Вони були запущені не з окупованого росіянами Придністров’я, а з акваторії Чорного моря. Тому інформація про ракетну атаку з окупованої частини Молдови є помилковою, заявили у міністерстві оборони Молдови.

«Міністерство оборони Республіки Молдова заперечує запуск ракет (що влучили по) аеропорту Вінниці з придністровської території на територію України», – йдеться у заяві.

Цю інформацію підтверджують також співрозмовники ЗМІ у керівництві Молдови, які вивчали інформацію з цього приводу.

«Жодного типу крилатих ракет на території Придністров’я ніколи не було. У Придністров’ї є лише установки залпового вогню «Град» з дальністю стрільби 20 км», – розповів один зі співрозмовників.

Представники Молдови переконані, що запуск ракет здійснений з кораблів РФ у Чорному морі. Це відповідає дальності, зокрема, ракет «Іскандер». Утім, траса запуску ракет по Вінниці справді пролягала над Придністров’ям – територією Молдови, що перебуває під російською окупацією з 1992 року.

Нагадаємо, 6 березня російські окупанти запустили вісім ракет по військовому об’єкту в Гавришівці поблизу Вінниці.

Російські окупанти повністю зруйнували аеропорт у Вінниці. Зеленський вкотре просить закрити небо над Україною.

Додамо, що Вінниччина поповнила ряди областей, які розмістили на своїй території борди з «напрямком» доріг, аби налякати ворога.

Також у Вінниці поліція затримала переселенку з Донецька, яка в центрі міста здійснювала пропагандистську роботу, агітуючи за окупантів.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: