Як уникнути харчових отруєнь під час застілля на новорічних святкуваннях?

Як уникнути харчових отруєнь під час застілля на новорічних святкуваннях?

Вінничанам варто знати, щоб зберегти своє здоров'я

Щоб свята залишили після себе лише щасливі спогади, Вінницьке управління Держспоживслужби закликає дотримуватися наступних порад та рекомендацій: 

  • суворо дотримуйтесь правил особистої гігієни перед приготуванням їжі, її прийомом, після відвідування вбиральні;
  • вживайте лише свіжоприготовану їжу, салати зберігайте в незаправленому вигляді (заправляйте їх безпосередньо перед вживанням);
  • страви бажано споживати одразу після приготування, а у випадку їх повторного споживання - обов’язково піддавайте їх ретельній термічній обробці;
  • зберігання страв без дотримання температурного режиму не має перевищувати 2-х годин;
  • не залишайте страви з новорічного столу для споживання на наступні дні;
  • свіжі овочі та фрукти ретельно промивайте проточною водою;
  • зберігайте сирі продукти (м’ясо, рибу) окремо від готових страв;
  • не купуйте продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
  • не вживайте продукти та напої при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності;
  • купуючи кондитерські вироби та інші продукти, звертайте увагу на умови їх зберігання та термін придатності;
  • зберігайте продукти харчування тільки у спосіб, зазначений на упаковці, та у встановлений термін;
  • молоко перед споживанням слід обов’язково кип’ятити, непастеризований сир використовувати для страв, які піддаються термічній обробці;
  • під час приготування м’яса його потрібно добре проварювати та просмажувати, особливо вироби із фаршу.

У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання (біль у животі, блювання, пронос, підвищення температури тіла, слабкість) необхідно звернутися до закладів охорони здоров’я.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: