Ліки від коронавірусу шукатимуть за допомогою смартфонів

Ліки від коронавірусу шукатимуть за допомогою смартфонів
Додаток працює шляхом створення мережі смартфонів для живлення віртуального суперкомп’ютера, здатного обробляти мільярди обчислень, не збираючи і не розкриваючи дані про місцезнаходження користувачів

Додаток DreamLab шукатиме вже існуючі лікарські препарати і харчові молекули з противірусними властивостями

Вчені з Імперського коледжу Лондона відзначають, що у новому проекті Corona-AI для боротьби з коронавірусом буде використовуватись безкоштовний додаток DreamLab, що шукатиме вже існуючі лікарські препарати і харчові молекули з противірусними властивостями. Зрештою, вони сподіваються дати можливість розробити індивідуальне лікування для пацієнтів з COVID-19.

Замість того, щоб шукати нові молекули ліків, проект буде шукати в базі даних тисячі існуючих ліків, які можна використовувати для боротьби з COVID-19. Оскільки вже відомо, що ці препарати безпечні, їх можна використовувати набагато раніше, ніж нові препарати. Крім того, проект буде опрацьовувати базу даних про харчові молекули, які потенційно можуть підвищити здатність ліків боротися з COVID-19 в організмі.

Додаток працює шляхом створення мережі смартфонів для живлення віртуального суперкомп’ютера, здатного обробляти мільярди обчислень, не збираючи і не розкриваючи дані про місцезнаходження користувачів. Персональні дані не завантажуються і не обробляються з пристрою користувача.

Дослідники вважають, що в довгостроковій перспективі ця робота може прискорити доступ до ефективних лікарських засобів і забезпечити індивідуальне лікування від цієї інфекційної хвороби.

У той час як на традиційні експериментальні дослідження і стандартні методи дослідження можуть піти роки, підхід DreamLab для мобільної хмарної обробки може значно скоротити час, необхідний для аналізу величезної кількості існуючих даних. Настільний комп’ютер з восьми ядерним процесором, що працює 24 години на добу, може обробляти дані десятиліттями, але мережа з 100 000 смартфонів, що працюють шість годин на добу, може виконати цю роботу всього за пару місяців.

Член колаборації DreamLab професор Майкл Бронштейн з лондонського департаменту обчислювальної техніки сказав: «Ми використовуємо мережеві методи штучного інтелекту для виявлення противірусних з'єднань в наборі даних з тисяч молекул шляхом моделювання мережевих ефектів взаємодії між цими молекулами і біомолекулами в нашому організмі».

Додамо, на тлі пандемії смартфони використовують не тільки як засіб для обчислень. Наприклад, Польща змушує своїх громадян посилати селфі, як доказ того, що вони дотримуються карантину.

Щоб використовувати додаток, спочатку необхідно зареєструватися і відправив перший селфі. Потім користувачам періодично будуть надходити запити надіслати нове мелфі. Потрібно буде їх висилати і прикріплювати географічні координати свого місця розташування. Якщо користувач не виконає вимоги протягом 20 хвилин, поліція отримає повідомлення про це.

У Німеччині Deutsche Telekom — один з найбільших операторів, оголосив 18 березня, що буде ділитися мобільними даними про пересування користувачів з Інститутом Роберта Коха. Італія, яка особливо сильно постраждала від спалаху коронавируса, також підписала угоду з операторами зв’язку про збір анонімних даних про місцезнаходження.

Великобританія, в якій запускають проект Corona-AI, поки нічого не реалізувала на практиці, але веде переговори з великими телекомунікаційними провайдерами, включаючи O2 і EE, про надання анонімних даних.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: