США і ФРН не можуть вирішити суперечності для розробки німецької системи ППО

США і ФРН не можуть вирішити суперечності для розробки німецької системи ППО
На сьогодні Берлін працює над системою

Нова система ППО дозволить Берліну захиститися від російських ракет «Іскандер-М»

Вашингтон і Берлін продовжують закулісні переговори щодо доступу ФРН до секретної комп’ютерної моделі, яка необхідна для розробки перспективної німецької системи ППО TVLS (Taktisches Luftverteidigungssystem). Про це повідомляє ресурс Defense News.

США поки що не погодилися на передачу таких технологій. Модель необхідна для програмування того як перехоплювач PAC-3 MSE буде боротися із ворожими ракетами різного типу. Однак отримання ворожою державою такої інформації може поставити під сумнів протиракетну оборону США. Про відповідні суперечності стало відомо із публікації міністерства оборони ФРН. 

На сьогодні Берлін працює над системою ППО TVLS. Це рішення було прийняте після провалу попереднього проекту перспективної системи ППО MEADS на основі розробки компаній MBDA та Lockheed Martin. Після переговорів міністрів оборони США і ФРН американська сторона погодилася передати спрощену модель перехоплювача PAC-3 MSE для аналізу. Водночас повномасштабна модель і далі буде залишатися у США.

ФРН планує інтегрувати у власний перехоплювач систему керованого вектору тяги та інфрачервону головку самонаведення. Також Берлін розраховує на покращену версію радару для системи TVLS, яка дозволить боротися із російськими ракетами комплексу «Іскадер-М» та перспективним гіперзвуковим озброєнням.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: