Вчені знайшли спосіб завантажувати пам'ять людини в комп’ютер

Вчені знайшли спосіб завантажувати пам'ять людини в комп’ютер
Кадр із серіалу «Чорне дзеркало»: пям'ять людей зберігається на сервері, на якому ці люди можуть «жити» у змодельованому світі і відчувати все, як в реальності

Для того, щоб повністю перейти у віртуальне життя, на даному етапі людині доведеться пройти через евтаназію

Американський стартап Netcome заявив про розробку технології, яка дозволяє завантажити пам'ять клієнта в хмару. Однак, за словами співробітників компанії, цей процес «на 100% смертельний». Про це пише MIT Technology Review.

Nectome, заснований в 2016 році дослідниками Массачусетського Технологічного Інституту, планує запропонувати цю послугу як комерційну.

Для цього вони здатні перетворити мозок людини на скло, а після цього оцифрувати отриманий «зліпок» нейронів мозку і відтворити пам'ять людей онлайн. Ця технологія вже була випробувана на кроликах і отримала премію Brain Preservation Foundation.

«Ідея полягає в тому, що коли-небудь в майбутньому вчені просканують ваш скляний мозок і перетворять його в комп'ютерну модель. Таким чином, хтось, як ви, хоча і не зовсім ви, буде відчувати запах квітів знову, але десь на сервері даних», - пише видання.

Однак розробники відзначають, що для того, щоб процес пройшов успішно і сталося точне завантаження мозку в хмару, необхідно виконати його ще за життя клієнта, тобто, причиною смерті має стати сама процедура.

«Призначений для користувача досвід буде ідентичний самогубству за допомогою лікаря, - каже Майкл Маккана, один з розробників. Люди, які підуть на це - це ті, хто вважає, що це дійсно спрацює».

Справа в тому, що в цей момент, щоб уникнути пошкоджень органу, потік крові замінюється спеціальними бальзамуючими хімічними речовинами, які дозволяють зберегти структуру нейронів недоторканими.

Ще одним недоліком технології є те, що поки Netcome не може продемонструвати, яким чином буде виглядати цифрова копія мозку людини, але вони планують зробити це до 2024 року.

Справа також ускладнюється тим, що поки що доказів можливості видобутку спогадів з мертвої тканини недостатньо.

Один з творців стартапу Роберт Макінтайр став одним з двадцяти п'яти людей, який подав заявку на оцифровку мозку. Для того, щоб приєднатися до листа очікування, необхідно внести депозит в розмірі 10 000 доларів.

Nectome вважає, що ця послуга цілком законна в деяких штатах США, де прийняті закони про евтаназію, в тому числі в Каліфорнії - штаті, де базується стартап і де прийняті більш лояльні закони про «смерть з гідністю». Однак розробники впевнені, що технологія буде використовуватися тільки з 2021 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: