Британія визнала бойовиків ХАМАС терористами

 Британія визнала бойовиків ХАМАС терористами
Велика Британія визнала палестинське угруповання «ХАМАС» терористичною організацією
фото з відкритих джерел

Закон ще має проголосувати парламент наступного тижня

Британія визнала палестинське угруповання ХАМАС терористичною організацією. Рішення було прийняте для узгодження політики Британії щодо Палестини з політикою США та ЄС. Про це повідомляє Reuters.

«ХАМАС має серйозні можливості для терористичної діяльності. Повідомляється, що таке рішення було включаючи доступ до великої кількості сучасної зброї, а також можливості для підготовки терористів. Саме тому сьогодні я запропонувала заборонити ХАМАС», – заявила міністр.

Вона додала, що закон ще має проголосувати парламент наступного тижня.

ЗМІ відзначає, що організацію заборонили згідно з Актом про тероризм. Це означає, що будь-хто, хто висловлює підтримку ХАМАС або використовує їхню символіку, потрапляє під дію цього закону.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет привітав таке рішення Великої Британії. Також про підтримку цього рішення заявив Яір Лапід, міністр закордонних справ Ізраїлю.

«Це зміцнить наші відносини з Британією», — написав він у Twitter.

Повідомляється, що ХАМАС також входить до списку терористичних організацій США та ЄС. Водночас 2006-го року ХАМАС переміг на парламентських виборах у Газі, випередивши організацію ФАТХ. Відтоді угруповання контролює Сектор Гази.

Нагадаємо, палестино-ізраїльський конфлікт загострився після того, як стало відомо про намір влади Ізраїлю примусово виселити кілька арабських сімей зі Східного Єрусалима.

Починаючи з 10 травня із Сектора Гази по Ізраїлю випустили понад 2,8 тисячі ракет. При цьому в «Хамас» стверджують, що можуть продовжувати обстріли місяцями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: