Ердоган назвав Ізраїль терористичною державою

Ердоган назвав Ізраїль терористичною державою
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган

«Те, що робить Ізраїль, - це геноцид», вважає Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган назвав Ізраїль «терористичною державою» на тлі зіткнень між палестинцями та ізраїльськими військовими з десятками загиблих.

Про це повідомляє агентство Anadolu.

«Ізраїль - терористична держава... Те, що робить Ізраїль, - це геноцид», - сказав Ердоган.

Він засудив вбивства палестинців, назвавши це гуманітарною трагедією. Президент додав, що Анкара продовжить підтримувати Палестину.

Як відомо, Кувейт запросив проведення екстреного засідання Ради Безпеки ООН через загострення ситуації в Секторі Газа після відкриття в Єрусалимі посольства США.

Напередодні верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн засудив загибель десятків людей на ізраїльському кордоні в Секторі Газа та закликав негайно припинити сутички.

Нагадаємо, 14 травня в Єрусалимі відкрили посольство США.

На знак протесту тисячі людей зібралися біля адмінкордону Сектору Гази. Кілька сотень протестувальників кидали каміння і намагалися прорватися. Ізраїльські військові відкрили вогонь.

Станом на вечір понеділка, кількість загиблих у заворушеннях на адміністративному кордоні Сектору Газа становила щонайменше 52 людини.

Президент США Дональд Трамп на початку цього року оголосив, що США визнають розділений Єрусалим столицею Ізраїлю, скасувавши таким чином десятиліття політики США в цьому відношенні.

Палестинці хочуть, щоб Східний Єрусалим був столицею їхньої майбутньої держави. Ізраїль приєднав Східний Єрусалим і оголосив все місто своєю столицею, цей крок не визнаний міжнародним співтовариством.

Рішення Трампа викликало протести, і 128 держав засудили його при голосуванні Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй.

У понеділок вдень AFP з посиланням на дані палестинського уряду повідомляло про 37 загиблих. Cотні людей дістали поранення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: