Королева Єлизавета II у різдвяному привітанні нагадала про важливість примирення

Королева Єлизавета II у різдвяному привітанні нагадала про важливість примирення
Королева Великобританії Єлизавета II 

Єлизавета II згадала про дві важливі річниці, що відзначалися у 2019-му: 50 років, відколи людина ступила на Місяць, та 75-річчя висадки союзних військ у Нормандії

Королева Великої Британії Єлизавета II записала відеозвернення, в якому привітала підданих із Різдвом та нагадала про важливість примирення заради спільного майбуття.

Відеопривітання королеви розмістив YouTube-канал BBC.

У зверненні Єлизавета II згадала про дві важливі річниці, що відзначалися у 2019-му: 50 років, відколи людина ступила на Місяць, та 75-річчя висадки союзних військ у Нормандії. На її переконання, ці події показують, що людство здатне «відкласти вбік старі суперечності та просуватися вперед разом».

Також Єлизавета II звернулася до біблійного мотиву Різдва - народження Ісуса Христа, котрий, за її словами, показав світові, як малі кроки, здійснені у вірі та надії, можуть подолати застарілі розбіжності та глибоко вкорінені протиріччя.

Завершуючи звернення, британська королева побажала всім дуже щасливого Різдва.

Як повідомлялося, 25 грудня увесь католицький світ, а також більшість протестантів і православних церков святкують Різдво Христове.

Митрополит УПЦ Епіфаній зазначив, що Різдво об’єднує усіх, незалежно від календаря.

У ніч з вівторка на середу в Базиліці святого Петра у Ватикані відбулася нічна Різдвяна Літургія під проводом Папи Римського Франциска.

Напередодні президент Володимир Зеленський привітав українців з християнським святом Різдвом Христовим.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: