Марокко сколихнув потужний землетрус: загинули сотні людей

Марокко сколихнув потужний землетрус: загинули сотні людей
Відомо, що наразі загинуло щонайменше 296 людей
фото з відкритих джерел

Сила землетрусу сягнула позначки 6,8 за шкалою Ріхтера

Землетрус магнітудою 6,8 стався в гірській місцевості у Марокко на півночі Африки. Про це повідомила геологічна служба США USGS.

За інформацією, землетрус стався ввечері 8 вересня внаслідок косо-зворотного розлому на невеликій глибині в межах марокканського хребта Високий Атлас, приблизно за 75 км на південний схід від міста Марракеш.

Землетрус стався в межах Африканської плити, приблизно за 550 км на південь від межі плит між Африканською та Євразійською плитами. У місці цього землетрусу Африканська плита переміщується приблизно на 24 мм за рік відносно Євразійської плити.

«Подібні землетруси в регіоні є рідкістю, але не несподіваною», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у регіоні з 1900 року не було жодного землетрусу магнітудою понад 6. Геологи кажуть, що поштовхи могли відчути на півдні Іспанії, Португалії та Алжиру.

Відомо, що наразі загинуло щонайменше 296 людей, ще 153 – поранені. Пошкоджені будівлі у великих містах, зруйновані архітектурні пам’ятки.

Нагадаємо, що 6 вересня в Україні стався землетрус. Підземний поштовх стався в районі села Старий Вовчинець Чернівецької області. Землетрус був магнітудою 3,1 за шкалою Ріхтера.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: