Отруєння Скрипаля: фото полковника ГРУ Чепіги знайшли на стенді «Героїв Росії»

Отруєння Скрипаля: фото полковника ГРУ Чепіги знайшли на стенді «Героїв Росії»
Фото було оприлюднене в червні 2017 року в російській соціальній мережі «Одноклассники»

Фото підозрюваного в отруєння Скрипалів виявили на стенді у Далекосхідному вищому загальновійськовому командному училищі

Розслідники міжнародної групи Bellingcat та російського видання The Insider стверджують, що знайшли фото «Руслана Боширова» (Анатолія Чепіги), підозрюваного в отруєнні колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, на стенді у Далекосхідному вищому загальновійськовому командному училищі РФ з випускниками – «Героями Росії».

Фото було оприлюднене в червні 2017 року в російській соціальній мережі «Однокласники».

Раніше Кремль заперечував, що «Боширов» має звання «Героя Росії».

a93ab563_01Фото клікабельне

Раніше дослідницька група Bellingcat повідомила, що полковник ГРУ РФ Анатолій Чепіга (Руслан Боширов) брав участь у операції з вивезення до Росії екс-президента України Віктора Януковича.

Глава МВС України Арсен Аваков підтвердив, що підозрюваний в нападі на Скрипаля допомогав Януковичу втекти до РФ

Також повідомлялося, що полковник головного управління генштабу збройних сил Росії Анатолій Чепіга, якого Велика Британія підозрює в отруєнні Скрипалів, отримав звання «Героя Росії» за участь у захопленні Криму.

Як відомо, практично одночасно з цим розслідуванням 1 жовтня було оприлюднене ще одне, що пропонує іншу версію нагородження Чепіги - за те, що очолював операцію вивезення до Росії колишнього президента України Віктора Януковича, стверджує російський журналіст-розслідувач Сергій Канєв.

Нагадаємо, 5 вересня прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що в отруєнні колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії звинувачують двох співробітників російської військової розвідки - Олександра Петрова і Руслана Боширова.

Міністр внутрішніх справ Великобританії заявив, що агенти ГРУ Росії, яких Британія підозрює в отруєнні Скрипалів, будуть заарештовані і притягнуті до кримінальної відповідальності Британією або її союзниками, якщо виїдуть за межі Росії.

Як відомо, Боширов і Петров дали інтерв’ю пропагандистському ресурсу Russia Today, де заявили, що їздили в Солсбері як туристи.

З розслідування видання The Insider і дослідницької групи Bellingcat стало відомо, що Руслана Боширова насправді звуть Анатолій Чепіга, він є полковником ГРУ і має звання «Героя Росії».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: