Агент ГРУ Боширов вивозив до Росії Януковича – журналіст

Агент ГРУ Боширов вивозив до Росії Януковича – журналіст
Чепіга зі своїм підрозділом спецпризначенців, як стверджує Канєв, був у резиденції Януковича

За інформацією Сергія Канєва, саме за спецоперацію з вивезення Януковича російський полковник отримав звання «Героя Росії»

Полковник російського розвідувального відомства ГРУ Анатолій Чепіга («Руслан Боширов»), якого Велика Британія підозрює в отруєнні екс-агента російської розвідки Сергія Скрипаля, очолював операцію з вивезення до Росії екс-президента України Віктора Януковича.

Про це Громадському заявив колишній журналіст «Центру управління розслідуваннями» Сергій Канєв, який брав участь у розслідуванні The Insider і Bellingcat стосовно підозрюваних в отруєнні Скрипаля.

«Чепіга-Боширов брав участь в евакуації Януковича в Росію. Принаймні про це свідчать мої джерела. Він зі своїм підрозділом спецпризначенців прибув до резиденції Януковича — Межигір’я. Перебував там, охороняв його. Звідти вони транспортували його в Крим і до Росії», — розповів журналіст.

За інформацією Канєва, саме за цю спецоперацію Чепіга отримав звання «Героя Росії».

Розслідувач розповів, що також звання «Героя Росії» за евакуацію Януковича із України отримав Олексій Дюмін — колишній охоронець Путіна.

«Потім ця особа була у міністерстві оборони, а нині — губернатор Тульської області. Про Дюміна всі кажуть, що він наступник Путіна. Так само мені відомо, що за евакуацію Януковича отримали нагороду також люди, які у подальшому склали кістяк ЧВК «Вагнера», — заявив Канєв.

Журналіст пообіцяв, що днями опублікує детальне розслідування із фактами участі Чепіги-«Боширова» в спецоперації по евакуації Януковича з України.

В свою чергу адвокат Януковича Олександр Горошинський, який нещодавно вступив у справу, на запитання, чи допомагали в евакуації Януковича російські спецпризначенці, відповів, що йому такі обставини невідомі.

Також захиснику невідоме прізвище Чепіги чи Боширова.

«Я це питання не вивчав, в матеріалах справи, які надані суду, цього немає. Я не прочитав щоправда ще всі матеріали, але в тих, що я прочитав — я цього не знайшов», — сказав адвокат.

Прокурор у справі про держзраду Януковича Руслан Кравченко заявив, що не може ні підтвердити, ні спростувати участь Чепіги-«Боширова» в евакуації екс-президента, бо слідству невідомо, хто з російської сторони брав участь у цій операції.

Нагадаємо, 5 вересня прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що в отруєнні колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії звинувачують двох співробітників російської військової розвідки - Олександра Петрова і Руслана Боширова.

Міністр внутрішніх справ Великобританії заявив, що агенти ГРУ Росії, яких Британія підозрює в отруєнні Скрипалів, будуть заарештовані і притягнуті до кримінальної відповідальності Британією або її союзниками, якщо виїдуть за межі Росії.

Як відомо, Боширов і Петров дали інтерв’ю пропагандистському ресурсу Russia Today, головний редактор якого заявила, що чоловіки самі їй подзвонили і запропонували зустріч.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: