Прем'єр Вірменії Пашинян заявив про готовність піти у відставку

Прем'єр Вірменії Пашинян заявив про готовність піти у відставку
Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян 

Прем'єр запропонував «парламентським і зацікавленим силам» провести позачергові парламентські вибори в 2021 році

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що готовий піти у відставку, якщо таким буде рішення народу.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Я готовий піти з посади прем'єра в результаті народного рішення. З посади прем'єра я можу піти тільки за рішенням народу», –зазначив прем’єр.

Пашинян підкреслив, що готовий продовжити керівництво Вірменією «в ці непрості часи в разі відновлення довіри народу».

«Є тільки один спосіб отримати відповідь на всі ці питання – проведення позачергових парламентських виборів», – додав Пашинян.

Прем'єр запропонував «парламентським і зацікавленим силам» провести позачергові парламентські вибори в 2021 році.

Нагадаємо, 22 грудня ппозиція Вірменії оголосила загальнонаціональний страйк. У Єревані на площі Республіки стартував мітинг «Руху за порятунок Вітчизни», який вимагає відставки прем'єр-міністра Нікола Пашиняна.

«Рух за порятунок Вітчизни», що складається з 16 опозиційних партій, вважає Пашиняна відповідальним за підсумки конфлікту в Нагірному Карабасі, в якому вірменська сторона зазнала «значних територіальних і людських втрат». Вони також критикують владу за нездатність впоратися з наслідками.

Нагадаємо, 9 листопада Вірменія та Азербайджан за посередництва РФ підписали угоду щодо припинення війни в Нагірному Карабасі з опівночі 10 листопада. Активні бойові дії в регіоні тривали з кінця вересня.

10 грудня у Баку відбувся військовий парад на честь закінчення бойових дій у Нагірному Карабасі. На параді були присутні президенти Азербайджану й Туреччини Ільхам Алієв і Реджеп Таїп Ердоган, а також турецькі військові.

Водночас 12 грудня президент Вірменії Армен Саркісян заявив про порушення азербайджанськими збройними силами перемир’я у Нагірному Карабасі. Азербайджан же заявив, що не порушував режим перемир’я. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: