Протестувальники в Колумбії спробували взяти штурмом Капітолій (відео)

Протестувальники в Колумбії спробували взяти штурмом Капітолій (відео)
Протестувальники в Колумбії спробували взяти штурмом Капітолій
Фото: Twitter

Депутатам довелося евакуюватися з приміщення конгресу з метою безпеки через спроби протестувальників потрапити в будівлю

У Колумбії учасники протестних акцій в столиці Боготі спробували увірватися в будівлю місцевого Капітолія, де засідають представники нижньої і верхньої палат конгресу. Про це на своїй сторінці в Twitter повідомив сенатор Маурісіо Торо.

За словами Торо, депутатам довелося евакуюватися з приміщення конгресу з метою безпеки через спроби протестувальників потрапити в будівлю.

Відзначається, що за словами мера Боготи Клаудії Лопес, частина протестувальників знесла паркан, що огороджує Капітолій, але їх вдалося відтіснити спеціальним загоном поліції.

Вона також закликала конгресменів вийти на діалог з молоддю в зв'язку з таким насильством.

Раніше повідомлялося, що 89 осіб, які брали участь в протестах в Колумбії, пропали без вісті.

Протести в країні почалися після закликів найбільших профспілок до страйку через плани влади запровадити податкову реформу. Вона мала на меті підвищити податки для людей із низьким та середнім рівнем доходів. В уряді зазначали, що реформа була необхідна для виходу країни з економічної кризи.

2 травня президент країни Іван Дуке заявив, що відкличе реформу, але наголосив на її необхідності. За його словами, документ буде переглянутий та змінений. Водночас міністр фінансів подав у відставку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: