Росія має намір переглянути свою роль в переговорах по Донбасу, – посол ЄС

Росія має намір переглянути свою роль в переговорах по Донбасу, – посол ЄС

Посол ЄС в Росії Маркус Едерер

За словами посла, позиція РФ в останніх переговорах не узгоджується із заявами Кремля щодо Донбасу

Російська Федерація має намір переглянути свою роль у «нормандському форматі» і Тристоронній контрактній групі (ТКГ) щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Про це повідомив посол ЄС в Росії Маркус Едерер в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Росія»

«Спостережуваний останнім часом розвиток ситуації викликає стурбованість. Я б назвав це спробами Росії переглянути свою роль у «нормандському форматі» і ТКГ, а можливо навіть і надати їй новий сенс», – заявив дипломат. 

За словами Едерера, це підтверджує позиція, яку зайняла російська сторона під час останнього раунду переговорів політичних радників лідерів «нормандської четвірки» у Берліні. Крім цього, про бажання РФ переглянути свою роль у переговорах свідчить недавній лист заступника керівника Адміністрації Президента Росії Дмитра Козака його німецькому колезі.

Крім цього, посол наголосив, що Росія з самого початку «брала участь в «нормандському форматі» та ТКГ в якості сторони конфлікту на сході України». Однак, це не узгоджується зі озвученими останнім часом від російської сторони заявами про те, що бойові дії на Донбасі – це внутрішньоукраїнський конфлікт.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: