США хочуть конфіскувати яхту російського олігарха Керімова

США хочуть конфіскувати яхту російського олігарха Керімова
фото: Sky News

Ймовірно, в майбутньому цю яхту виставлять на аукціон, а кошти від продажу будуть передані Україні

Прокуратура Нью-Йорка ініціювала судовий процес щодо конфіскації 106-метрової яхти Amadea, що оцінюється вартістю понад 300 мільйонів доларів, пов’язану з російським олігархом Сулейманом Керімовим. Про це повідомляє Sky News.

«США домагаються конфіскації суперяхти вартістю 300 мільйонів доларів, яка, за їхніми словами, контролюється російським олігархом Сулейманом Керімовим, що перебуває під санкціями США», – йдеться у матеріалі.

Згідно з повідомленням, фіджійська влада у травні 2022 року конфіскувала судно Amadea, яке має довжину 106 метрів, на підставі ордера США. Ця дія сталася після того, як Вашингтон посилив санкції проти осіб, пов'язаних із російським диктатором Володимиром Путіним.

Скаргу було подано сьогодні до федерального суду Мангеттена, вона поклала початок потенційно тривалому судовому процесу, під час якого США домагатимуться права власності на яхту, пришвартовану в Сан-Дієго

Ймовірно, в майбутньому цю яхту виставлять на аукціон, а кошти від продажу будуть передані Україні.

Міністерство юстиції США заявило, що Керімов купив Amadea 2021 року, а потім порушив санкції США, отримавши понад 1 мільйон доларів у вигляді виплат на утримання через фінансові установи США.

Адвокати власника Amadea, компанії Millemarin Investments, раніше повідомили суду на Фіджі, що Amadea нібито належала не Керімову, а російському олігархові Едуарду Худайнатову, до якого не було застосовано санкції.

Сулейман Керімов – один із найбагатших громадян Росії, статки якого, за оцінками Forbes, становлять 10,7 мільярда доларів. Більшість статків Керімова пов’язані з його часткою в російській золотодобувній компанії «Полюс».

Унаслідок вторгнення Росії в Україну, Керімов опинився під санкціями всіх країн Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки, Великої Британії та інших держав.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: