У Німеччині понад тиждень тривають пошуки зниклої доньки військового ЗСУ: що відомо

У Німеччині понад тиждень тривають пошуки зниклої доньки військового ЗСУ: що відомо
На пошуки дитини одразу відправили 300 правоохоронців для прочісування міста та для опитування ймовірних свідків
фото: brisant.de

Одна із версій правоохоронців – можливе викрадення

У Німеччині вже понад тиждень правоохоронці розшукають зниклу дев'ятирічну українку. Про зникнення дитини стало відомо 3 червня у місті Дебельн. Про це пише Brisant.

Валерія вийшла до школи о 6.50 ранку 3 червня, але на заняттях вона не з'явилась. Згодом через камери відеоспостереження правоохоронці виявили, що дитина не скористалась звичним автобусом для поїздки в школу.

За словами однокласника дівчинки, він бачив її біля школи, вона начебто когось чекала. Коли Валерія не повернулася додому, мама почала шукати дитину сама, але вже о 18:30 звернулась до поліції. Правоохоронці одразу розпочали пошуки зниклої.

У Німеччині понад тиждень тривають пошуки зниклої доньки військового ЗСУ: що відомо  фото 1

Валерія родом з Дніпропетровської області. Два роки тому з родиною переїхала до Німеччини. До слова, батько Валерії – військовий ЗСУ. З моменту зникнення доньки йому надали відпустку. Зараз він намагається отримати необхідні документи для поїздки в Німеччину.

На пошуки дитини одразу відправили 300 правоохоронців для прочісування міста та для опитування ймовірних свідків. Масштабні пошуки за участю водолазів, спеціальних собак і сотень поліцейських останніми днями не принесли успіху.

Також були задіяні безпілотник і гелікоптер. Так звані суперрозпізнавачі переглянули велику кількість зображень і відео, але сліду дівчинки не виявили.

Речниця поліції Хемніца заявила, що дитину продовжують шукати. На 11 червня поліція запланувала ще одну велику пошукову операцію. «Ми не втрачаємо надії. Ми стежимо за оновленнями й повинні прояснити, що трапилося з дівчиною»,– заявила прес-секретар.

У Німеччині понад тиждень тривають пошуки зниклої доньки військового ЗСУ: що відомо  фото 2

Що кажуть у поліції

Поліція проводить розслідування на всіх напрямках. Одна із версій правоохоронців – можливе викрадення, а також те, що дитина сховалася або потрапила в аварію.  Разом із тим, поліція відкидаю версію, що дитина може перебувати за кордоном, тому її продовжують активно шукати у Дебельні.

До справи втрутилось Державне управління освіти та шкіл. Вони перевіряють, чому батьки не отримали жодної інформації зі школи про те, що дитина не прийшла на заняття. Батькам мали повідомити про це не пізніше другого уроку.

Батьки дитини та поліція просить людей, які володіють будь-якою додатковою інформацією про зникнення Валерії, повідомити їх.

Як повідомлялося, німецьке видання Bild повідомляє, що поліція не виключає, що зникла Валерія вже може перебувати за межами Німеччини.

За даними поліції, в понеділок, 3 червня, Валерія вирушила до школи близько 6:50 ранку, проте так і не зʼявилася на заняттях. Після того, як дитина не повернулася додому зі школи в другій половині дня, родичі звернулися до поліції. Того ж дня, о 18:30, поліція розпочала пошуки дівчинки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: