В американській розвідці відповіли, чи був коронавірус створений штучно

В американській розвідці відповіли, чи був коронавірус створений штучно
Розвідка США поділяє думку вчених, що вірус Covid-19 не є штучним або генетично модифікованим

Спецслужби перевіряють два сценарії виникнення спалаху коронавірусу

Американські спецслужби вважають, що коронавірус Covid-19 вперше з’явився наприкінці 2019 року в Китаї і забрав життя понад 228 тисяч осіб. Він не був штучно створений або генетично модифікований.

Про це повідомили в офісі директора Національної розвідки США, пише Reuters.

«Розвідка поділяє думку вчених, що вірус Covid-19 не є штучним або генетично модифікованим», — йдеться в заяві.

У Нацрозвідці заявили, що спецслужби перевіряють два сценарії виникнення спалаху коронавірусу: внаслідок контакту з інфікованими тваринами або внаслідок випадкового процесу в лабораторії в китайському місті Вухань.

Нагадаємо, генпрокурор американського штату Міссурі Ерік Шмітт подав позов проти китайської влади, яку він звинуватив у пандемії коронавірусу.

Зазначимо, США почали розслідування обставин появи і поширення коронавірусу з акцентом на те, яку роль у цьому процесі зіграли Китай і Всесвітня організація охорони здоров'я.

Нагадаємо, держсекретар США Майк Помпео заявив, що винні в поширенні коронавірусу Covid-19 відповідатимуть за це, але в першу чергу необхідно зосередитися на відновленні світової економіки.

Також повідомлялося, що член Палати представників США республіканець Джим Бенкс закликає до міжнародного розслідування щодо Китаю за шкоду, заподіяну пандемією коронавірусу.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: