Американська газета б’є на сполох: китайці після епідемії знову почали їсти кажанів

Американська газета б’є на сполох: китайці після епідемії знову почали їсти кажанів
У Китаї знову почали їсти кажанів

Кажани можуть бути носіями понад 15 смертельних для людини вірусів

Жителі Китаю після закінчення коронавірусу знову почали їсти кажанів. Про це повідомляє газета Daily Mail.

Рукокрилі, поряд зі скорпіонами, продаються на ринках Китаю як засоби народної медицини. Великий внутрішній ринок в місті Гуйлінь на південному заході Китаю виглядає так само, як і за кілька днів до початку спалаху хвороби: іржаві клітки з домашніми тваринами, калюжі крові на підлозі упереміш з нутрощами розібраних тушок. Одним з коронних страв на ринку вважається традиційна «зігріваюча» зимова страва зі свіжого м’яса собак та кішок.

«Всі тут вважають, що спалах епідемії закінчився, і більше не потрібно хвилюватися. Для них це просто чужа проблема», – пише видання.

Подібний ринок нещодавно відкрили в місті Дунгуань на півдні Китаю. Ситуація там відрізняється тим, що з’явилася охорона, яка стежить, щоб роботу продавців не знімала преса.

За версією учених, коронавірус вперше передався людині саме від кажана на м’ясному ринку в китайському місті Ухань. Ці рукокрилі завдяки потужній імунній системі здатні бути носіями одночасно понад півтора десятка смертельних для людини вірусів.

24 березня повідомляли, що в Китаї вирішили відкрити Ухань, яке було закрите з 22 січян через епідемію корона вірусу.

Нагадаємо, станом на 2 квітня кількість заражених новим коронавірусом у світі наближається до одного мільйона осіб.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: