Експрем’єр Польщі розповів, чи вплинув новий уряд на відносини між Києвом та Варшавою

Експрем’єр Польщі розповів, чи вплинув новий уряд на відносини між Києвом та Варшавою
Щодо вирішення аграрних питань між Україною й Польщею, Моравецький сказав, що «це має бути відносно легко»
фото з відкритих джерел

Політик зберігає обережний оптимізм щодо майбутніх взаємин між країнами

Експрем’єр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що у відносин Варшави і Києва – тверда основа, яку не здатні похитнути проблеми, що періодично виникають, чи зміна влади. Про це він сказав в інтерв’ю Радіо Свобода.

«У Польщі настільки велике розуміння важливості боротьби між Україною та Росією, що я б сказав, що зміна уряду не надто вплинула в цьому плані», – сказав Моравецький.

Політик зберігає обережний оптимізм щодо майбутніх взаємин між країнами: Не думаю, що ці незначні проблеми, навіть якщо вони іноді є, створюють багато неспокою і тривоги між нашими двома націями. Вони не можуть створити щось дійсно серйозне».

Коментуючи аграрний аспект і його вплив на майбутнє членства України в Євросоюзі, Моравецький заявив, що це не «та перешкода, яку неможливо подолати».

«Я був частиною команди, яка вела переговори щодо вступу Польщі до ЄС 25 років тому, і я пам’ятаю дуже схожі проблеми в багатьох інших галузях економіки. Наскільки я пам’ятаю, це все було розібрано відносно легко протягом двох-трьох років», – пояснив політик.

Щодо вирішення аграрної суперечки між Україною й Польщею у довгостроковій перспективі, Моравецький сказав, що «це має бути відносно легко».

«Ми повинні мати дуже детальну домовленість щодо конкретних видів сільськогосподарської продукції та квот на неї. І у нас немає проблем з реальним транзитом і експортом через Польщу в інші країни», – зазначив він. Політик також додав, що рівень корупції може затримати Україну на шляху до ЄС.

Нагадаємо, нещодавно резидент Польщі Анджей Дуда літав до Китаю на зустріч з Сі Цзіньпіном. Про це повідомляє PAP. Дуда розповів, що обговорив із Сі Цзіньпіном економічні відносини та мир в Україні.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: