Іран заперечує постачання безпілотників Росії

Іран заперечує постачання безпілотників Росії
Абдоллахіан наголосив, що Тегеран уникає будь-яких кроків, які можуть призвести до подальшої ескалації в Україні
фото з відкритих джерел

Глава МЗС Ірану заявляє, що виступає проти війни

Міністр закордонних справ Ірану Хоссейн Амір-Абдуллахіан запевнив главу МЗС України Дмитра Кулебу, що Іран виступає проти війни Росії з Україною, та спростував твердження про постачання зброї до Росії за допомогою іранських компаній. Про це Кулеба написав у Twitter після телефонної розмови з іранським колегою.

«Іран виступає проти війни Росії з Україною, підтримує дипломатичне вирішення. Вдячний міністру закордонних справ Абдуллахіану за спростування тверджень про постачання зброї до Росії за допомогою іранських компаній, а також за відправлену до України медичну бригаду», – написав Кулеба.

В інтерв'ю італійській газеті La Repubblica, Абдоллахіан наголосив, що Тегеран уникає будь-яких кроків, які можуть призвести до подальшої ескалації в Україні, включаючи постачання військової техніки.

«У нас існують різні форми співпраці з Росією, у тому числі у сфері оборони, але ми не допомагаємо жодній із сторін, залучених до конфлікту сторін, оскільки переконані, що його треба закінчити», – зазначив глава МЗС Ірану.

Раніше повідомлялося, що Іран готується передати Росії безпілотні літальні апарати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: