ООН підозрює «вагнерівців» у вбивстві мирних жителів Малі

ООН підозрює «вагнерівців» у вбивстві мирних жителів Малі
Найманці з ПВК «Вагнера» людей застрелили, а їх тіла намагались спалити
фото з відкритих джерел

У доповіді йдеться про вбивство мінімум 30 людей в одному із сіл

Експерти ООН провели розслідування та встановили факти масового вбивства цивільних у Малі. За їх висновками, до цього причетні найманці з ПВК «Вагнера». Про це повідомляє  Deutsche Welle.

У звіті, який передали до Ради безпеки ООН, йдеться про військових найманців з ПВК «Вагнера», які діяли від імені уряду Малі. Один з фактів, який описується у доповіді, розповідає про вбивство мінімум 30 людей в одному із сіл.

Інцидент трапився у березні цього року, коли до села прибула «група білошкірих солдатів», яка зв'язала чоловіків та підлітків, пограбувала будинки, а потім вивезла зв'язаних у невідомому напрямку.

На наступний ранок, тіла загиблих були знайдені на відстані в чотири кілометри від місця затримання. Людей застрелили, а їх тіла намагались спалити.

Російська приватна військова компанія (ПВК) Вагнера, яка перебуває на службі у малійської хунти, у доповіді ООН прямо не згадується, проте, за інформацією dpa, експерти не мають сумнівів у тому, що описані свідками солдати є бійцями цього військового формування. Зокрема, про це свідчить те, що під час злочину використовувалися мотузки із запасів російської армії.

Раніше відомий російський бізнесмен Євген Пригожин, якого ще називають «кухарем Путіна», прокоментував звинувачення на адресу приватної військової компанії (ПВК) «Вагнер» щодо різанини у Малі.

Як повідомлялося, відомий російський бізнесмен Євген Пригожин, якого ще називають «кухарем Путіна», керує і фінансує операції приватної військової компанії «Вагнер» у Судані, яка, зокрема, займається видобутком золота для компенсації економічних втрат Росії від західних санкцій. 

 

Читайте також: Кастрація та масове убивство «азовців». Чому Росія пишається своїми воєнними злочинами?

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: