Перемога України дасть можливість розв'язати досі не розв'язану проблему в Європі, – європарламентар Кубіліус

Перемога України дасть можливість розв'язати досі не розв'язану проблему в Європі, – європарламентар Кубіліус
Перемога України дасть Європі отримати картину безпеки, в якій не залишиться авторитарної та проімперської Росії
фото: president.gov.ua

«Потрібно показати Заходу, що не потрібно боятися розвалювати путінський режим»

У разі перемоги України у війні Європейський Союз отримає зовсім іншу картину безпеки, в якій не залишиться авторитарної Росії. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив депутат Європарламенту, колишній прем'єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс.

«У разі перемоги України з'явиться унікальна можливість розв'язати жодним чином досі не розв'язану проблему в Європі, цей тектонічний конфлікт між авторитарною Росією і демократичною Європою. І якщо вдасться вирішити цей конфлікт, ми в Європі матимемо зовсім іншу картину безпеки. Не залишиться більше авторитарної, проімперської, клептократичної Росії», – наголосив політик.

Європарламентар зазначив, що Путін за десятиріччя свого правління дуже старався переконати Захід, що в Росії демократії не може бути.

«Застосування «Новачка», інші подібні речі, які використовувала Росія, якраз про це говорять. «Ми дикі східні люди з бомбою в руках. Ви нас не провокуйте своїми балачками про демократію. Тому що ми відповімо «Новачком», або ще чимось». Так можна охарактеризувати позицію Росії», – розповів Кубілюс.

Колишній прем'єр-міністр Литви додав, що РФ таким чином радить Європі «пристосовуватися до тієї Росії, яка є, торгувати з нею нафтою, а не намагатися її змінити». З цієї причини в головах багатьох європейців залишається думка, що у Росії демократії не може бути.

«Але мета наша дуже проста. Потрібно показати Заходу, що не потрібно боятися розвалювати путінський режим, декларувати таку мету. Тому що є опозиція режиму, є громадянське суспільство, є, дійсно, абсолютно розумні люди, які ставлять на Україну, виступають проти Путіна. У них є вже стратегії, як і що робити після розвалу путінського режиму», – заявив депутат Європарламенту.

Андрюс Кубілюс наголосив, що треба показати, що не потрібно боятися розвалу Росії. За його словами, «приходу до влади нового Пригожина не буде», а прийдуть нормальні люди.

Раніше повідомлялося, що більшість українців вважає важливими для України військові дії на території РФ – свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного компанією «Active Group» за підтримки FutureResearchFoundation.

Нагадаємо, більшість українців (61,2%) вважає за потрібне воювати до повної перемоги України, тобто відновлення кордонів 1991 року і вступу до Європейського союзу та НАТО. Ще 38,8% – виступають за мирні переговори з Росією та двостороннє припинення вогню.

До слова, депутат Європарламенту Андрюс Кубілюс наголосив, що зараз питання полягає в тому, що або ЄС надає Україні військову допомогу на 100 млрд євро, що призведе до появи плану на перемогу, або все залишається у такому ж вигляді, як зараз. «Є така небезпека, що будуть підштовхувати до миру через ненадання допомоги», – припустив колишній прем'єр-міністр Литви.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: