Зачистити «Азовсталь». Путін дав новий наказ

Зачистити «Азовсталь». Путін дав новий наказ
Наразі завод «Азовсталь» у Маріуполі повністю знищений російськими обстрілами
фото з відкритих джерел

Росія хоче відновити роботу «Азовсталі», однак є одна умова

Сьогодні, 29 липня, російський диктатор Володимир Путін під час зустрічі із заступником голови уряду РФ Маратом Хуснулліним підняв тему подальшої «долі» «Азовсталі», яку зруйнували російські окупанти та вивезли до Росії металопродукцію на десятки мільйонів доларів. Деталі розмови повідомляють кремлівські ЗМІ.  

Віцепрем'єр РФ заявив, що, мовляв, потрібна «зачистка» підприємства від 40 мільйонів тонн відходів, які є на території заводу. Путін у відповідь додав, що «Азовсталь» потрібно запустити «без відновлення шкідливого виробництва». 

«Вони (українці – ред.) не займалися цим», – сказав російський диктатор віцепрем'єру. 

Металургійний завод «Азовсталь» був основним елементом економіки Маріуполя до війни через свою унікальну функцію металургійного комплексу повного циклу. Було 10 тис. робочих місць, пов’язаних з виробництвом на заводі, мільярди доларів валютних надходжень і податків, які він генерував.

Наразі завод «Азовсталь» у Маріуполі повністю знищений ворожими обстрілами. Рінат Ахметов заявив, що через знищення внаслідок російських обстрілів «Металургійного комбінату імені Ілліча» й заводу «Азовсталь» втрати металургійної групи «Метінвест» можуть сягати 20 мільярдів доларів. 

Зазначимо, свою цинічну заяву про нібито відновлення «Азовсталі» Путін зробив саме сьогодні, коли світ нажаханий страшними кадрами із тимчасово окупованої Оленівки: російські окупанти вбили частину полонених «азовців» . Російське командування обставило масове убивство полонених як дії української армії. 

Генштаб ЗСУ повідомив, що обстріл було зроблено для того, щоб звинуватити Україну в скоєнні воєнних злочинів та приховати тортури над полоненими.

 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: